Ostronets Dag

Det finns ju som bekant en hel massa olika temadagar.  Idag är det Ostronets Dag hörde jag på nyhetsmorgon. Dessa skaldjur anses som en riktig delikatess. Frankrike är storkonsumenter med 30 ostron per person och år. På ostronakademien.se kan du läsa och lära allt om ostron. Bland annat att enligt sägen åt Casanova 30 ostron till frukost varje dag. Jag åt några stycken till förrätt på en restaurang under sommarsemestern. Idag vet jag inte om det blir några alls.

Ostron är egentligen helt rätt i tiden. Det finns knappast något miljövänligare fiske. Dessutom är de rena hälsokosten; fettsnåla rika på protein, vitaminer och mineraler. Ostron finns och äts under hela året dock inte under juli. 


13 reaktioner på ”Ostronets Dag

    1. Jag gillar dem med lite sherryvinäger och citron på men inte Göran. Tänkte testa nån form av gratinering få se om det blir bättre för honom då. Det är nog lite så att man får ”lära” sej att äta dem

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.