Kiel – Göteborg

Den sista etappen på vår sommarsemester 2016 går sjövägen, mellan Kiel och Göteborg. Vi åker med StenaLine och den stora färjan Stena Germanica. Det är ett systerfartyg till Stena Scandinavia som vi åkte med när vi startade vår semester. Vi har åkt denna rutt ett flertal gånger och har upplevt en klass- skillnad mellan de två färjorna. Scandinavia har haft bättre ”sitta-och hänga-områden” men nu är Germanica restaurerad och det har blivit bättre, på den punkten. Däremot upplever vi att båda färjorna totalt sätt tappar kvalité. Maten var inte den höjdare den varit tidigare. Frukostbuffén högst ordinär och absolut inte prisvärd. Hytten var dåligt städad och det var stopp i handfatet. Vi pratade med en personal och fick då veta att man dessutom troligen kommer att ta extra betalt om man vill ha fönsterbord i restaurangen. Vi har skriftligen lämnat våra synpunkter till Stena, för det var en ganska lång lista vi hade synpunkter på. Trist när det går utför och vi som kund kommer med stor sannolikhet att välja ett annat sätt att lämna Sverige, nästa semester. Stena

7 reaktioner till “Kiel – Göteborg

 1. Intressant att det är fler som tycker att Stena Line tappat i kvalite, vi upplever en sakta försämring från gång till gång. Har åkt Gtb-Kiel flera ggr och senast Gtb-Fredrikshavn där maten kostade mer än den smakade. Är det för dålig lönsamhet eller anser rederiet att vi ändå inte upplever skillnaden?

  1. Jag gissar att rederiet tror att vi inte märker nåt. De tänker nog kvantitet framför kvalité, för det kommer alltid att vara många som väljer att ta de olika färjorna. Tyvärr…
   Vi kommer iallafall noga att överväga andra alternativ – jag menar det finns ju broar.

 2. Skönt att veta att vi inte gått miste om något. Ska man åka båt, måste det vara trevligt, så att det utgör en njutning och inte tvärtom. Första åren på 2000- talet åkte vi olika båtar till kontinenten, men valde fort bort det. För oss kändes semestern söndersplittrad, med att passa tider. Väntetider i Trelleborg, sena lastningstider, eller upp tidigt på morgonen, nej det var en fasa att åka båt. Kram & Ha det gott!

  1. Trelleborg har varit hopplöst – där funkar ju inte logistiken alls. En uppryckning behövs om de ska behålla oss som kund, för jag är (iallafall just nu) helt inne på att köra broar nästa år. Då är man ju inte heller bunden till tider
   Kram och detsamma

 3. Den trippen har vi åkt många gånger, fast det är länge sen nu. Synd att det har gått utför på det där viset – bra gjort av er att framföra synpunkterna!

  Ha en bra start på veckan nu 🙂

Kommentarer är stängda.