EuroCamping, nästan mitt i stan

Vi har nu legat några dagar på EuroCamping i Sant Antoni De Calonge här i Spanien. Det är en camping som tillhör Camping Card ACSI, vilket är en sammanslutning av campingplatser som ger rabatt under för-och eftersäsong. I år betalar man 11,13,15,17 eller 19 € per natt för campingfordonet, två personer, el och dusch. Campingen är klassad som Cat1 vilken är den högst kategorin i Spanien. Här finns mycket fräscha servicehus, stora campingtomter som ger både sol och skugga, vänlig personal, butiker, restaurang och två stora poolområden. Det ena pool-området öppnar dock inte förrän den 18 juni.
image
Det är en stor camping – drygt 560 platser så det är långt ifrån fullt. På campingen finns också tre par svenska vänner, som vi lärt känna under våra husbilresor söderöver. Vad roligt det är att ha lite sporadisk kontakt under året och så här nere så ses vi.

Alldeles utanför campingen ligger den lilla stan Sant Antino de Calonge. Här finns massor av restauranger och butiker. Stranden ligger ca 500 m bort och playan binder ihop staden med grannstaden Palamos. Strandpromenaden är bred och trevlig. Medelhavet har blivit klart badbart och nu är det så skönt att vi ligger i och plaskar länge. Värmen kan vi inte heller klaga på, det går inte under +20 om nätterna och på dagarna ligger tempen på +25-27

6 reaktioner till “EuroCamping, nästan mitt i stan

  1. Det känns konstigt att se er ha sommar o fint vänder 🙂 Eftersom vi har det så kallt. Vi har 13 grader o isvindar. Lyckos er. Sola åt oss också. Kram

Kommentarer är stängda.