Från Bad Nauenahr till Digoin

I morse lämnade vi ställplatsen vid Apollinarisstadion i Bad Nauenahr Ahrweiler. Det var lite grått men fortsatt varmt. Vi rullade ut på Autobahn och stannade sedan till i Wasserbillig på gränsen till Luxemburg.  Där tankade vi för 0,951€/lit

image

Genom Frankrike fortsatte vi sedan motorvägen A31 rakt söderut till Nancy och Toul. Gratis hela vägen från Luxemburg. Efter Toul körde vi D674. När vi kom till Prauthoy var vägen helt plötsligt avstängd. Route Barrie’…. Personbilar blev anvisade en lite pluttväg men vi över 3,5 ton fick snällt vända tillbaka nästan till Langres för att köra motorväg ett tag igen. Kanske hade det gått att hitta nån ko-stig, men det var vi inte sugna på.

image

Nåväl N om Dijon kunde vi komma på D974 igen.
Där är en snutt motorväg gratis igen så vi körde A38 fram till avfart 24

image

Sedan valde vi D981 och D994 fram till Digoin

image

Här står vi nu på ställplatsen och kikar på mörka moln och alla husbilar som kommer.  Ställplatsen är gratis men man betalar för att få el och för vatten. Tillgång till wc och toatömning finns. Floden Loire rinner precis bredvid och den är fylld till bredden. Vi har sett mycket vatten efter den senaste tidens regnande!

image

4 reaktioner till “Från Bad Nauenahr till Digoin

  1. Vi ser på tv att ett riktigt oväder går över Frankrike och Tyskland….tur vi inte ska åka söder ut. Just nu är vädret bäst här hemma med +28 gr och sol. Bättre väder får ni nästa vecka 🙂
    Ha en fortsatt fin resa.

Kommentarer är stängda.