Statistik från SCR-Kalmar/ Öland ökade mest 2015

Allt fler turister väljer att övernatta på campingplats. Förra året stod andelen gästnätter på campingplats under juni-augusti för hela 43 procent av alla övernattningar på kommersiella boenden i Sverige. Västra Götaland är störst med drygt 3 miljoner övernattningar på campingplatser följt av Halland och Kalmar/Öland. Ökar mest gör Kalmar/Öland, som hade nära 100 000 fler övernattningar jämfört med 2014. Campingplatser är det största semesterboendet i flera regioner och står i många fall för mer än 50 procent av övernattningarna.

– Vi kan se en fantastisk ökning av boende hos våra medlemmar och vår bransch är en central del av svensk sommarturism, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

Förra året blev ännu ett rekordår för svensk camping med en ökning med 3,4 procent gästnätter. Det innebär att Sveriges mest omfattande semesterboende nu har nått 15,5 miljoner gästnätter, vilket är nära hälften av allt kommersiellt boende under sommarmånaderna. Det visar färska siffror från SCB/Tillväxtverket. Det innebär att campingplatserna har nästan lika många gästnätter som hotell, stugbyar, vandrarhem och privatuthyrda stugor och lägenheter tillsammans under juni-augusti.

Källa: Regional statistik från SCR Svensk Camping – Kalmar/ Öland ökade… – SCR Svensk Camping

 


3 reaktioner på ” Statistik från SCR-Kalmar/ Öland ökade mest 2015

  1. Detta var intressant läsning. Det borde vara en tankeställare till de campingplatsägare, som går till kommunen sin, klagar och knotar över att husbilarna parkerar på en parkeringsplats, i stället för på campingen. Själva har de inte ens en egen hemsida. Vem vill bo hos dessa? En sommarkram

Kommentarer är stängda.