Husbilsdags

image

I helgen har vi satt igång husbilen. Sköljt vattentanken med vatten och citron, dammtorkat i bodelen och fixat i ordning. Kollat gasolen, värmen och kyl/frys. Allt fungerar och det känns skönt. Nu kan vi börja på att upptäcka närområdet. Det har vi ju inte hunnit med tidigare eftersom båda två inte var på plats här i Tranås större delen av förra året.
Att sitta ute och både fika och äta smakar extra gott tycker både vi och Elin och hennes Hampus

14 reaktioner till “Husbilsdags

 1. Vad konstigt det ser ut, att sitta ute som ni gör, vi som har nästan metervis med snö än. Där det inte är snö är är det lervälling.
  Sist var det jag som torkade hela bilen med sämskskinn, dammsög och ”knäskurade” golvet efter sista årsservicen. Vattentankarna har vi automatisk rengöring på (Kabe standard) efter varje resa.

  1. Vi hittade till och med blåsippor 🙂 Det känns verkligen härligt att kunna vara ute och njuta
   Kram

 2. Sådana förberedelser står på denna veckas agenda…
  Sedan bär det iväg på en långsam ”Tour de Suède”.

 3. Så duktiga ni har varit. Vi ska fixa allt detta till helgen. Då får vi köra in husbilen i ett garage. Ni ser ut att ha haft det superhärligt ute:) Kram

  1. Ja vi har verkligen haft en härlig helg. Det är så skönt när man kan sitta ute och både fika och äta – det smakar så mycket godare 🙂
   Kram

 4. Visst har helgen varit underbar och att sitta ute och njuta, inte göra någonting, härligt. Visserligen har vi åkt skidor i Flottsbro och njutit av det.
  Kram

 5. Härligt att komma ut med husbilen! För oss dröjer det lite i år, och när vi väl ska hämta den måste vi nog fixa lite med allt som är trasigt och slitet efter 1-årsresan… 😉

 6. Härligt ni har det i Vårsolen,vi har oxå fått Sol på näsan o varmt,26-27+ på dan!
  Underbart att bara få flyga iväg till Sommaren 🙂

  Ha det gott o njut….VårKram

 7. Ser trevligt ut. Hur mycket citron använder du till 100 liter t.ex? Var tanken rengjord när du ställde in den? Dricker ni vattnet i tanken, det gör vi?

  1. Hej Kul att se dej här
   Jag brukar hälla i en glasflaska flytande citron. Det brukar vara 2,5 dl i dem. Det häller jag direkt i vattentanjen och sen häller jag i ca 100 liter vatten och så kör jag runt det i systemet och ut genom spillvattentanken. Så gör jag ca 3 ggr per år. När vi ställer av på hösten, nu på våren och efter Europasemestern. Vi har gjort på detta sätt i 15 år och dricker alltid vårt vatten ( förutom kring Medelhavet, fast det är för jag inte tycker det smakar gott)
   Jag tycker att detta sätt är bra,så slipper man kemikalier i tanken.
   Ha det fint! / Anette

Kommentarer är stängda.