Hej Svejs

 

När vi lämnade Tranås den 4/6 -15, skulle vi först stanna på IKEA i Jönköping för att justera lite på vår köksbeställning, När vi kom dit fick vi veta att fläkten och micron och nån skåpinredning var utgådda ur sortimentet. Ja fläkten fanns i varuhuset så vi kunde ju ta den på en gång. Nej stopp och belägg – vi kan ju inte dra runt på en stor köksfläkt på semestern! Det tog ett par timmar att få ordning på den och micron så det kändes ändå OK när vi lämnade varuhuset. Vilken start!

Det fick bli nattstopp på Hyltena, strax s om Jönköping. Vi startade i bra tid därifrån på fredagen den 5/6 -15 och det rullade på bra. Ett snabbt stopp i Örkelljunga för att handa lunchräkmackor. Vi var i god tid till färjan i Trelleborg som skulle ta oss över till Rostock. När det var dags för avgång (enl tidtabellen) fick vi köra på. Det var ungefär en timme för sent pga mycket last… Nåväl, vi lämnade kajen och drygt 6 timmar tråkig båtresa låg framför oss. 1 När vi kom till Rostock och skulle köra av färjan, startar inte kylskåpet på gasol. Hm…. Vi skulle ju köra en liten bit till Warnemunde för övernattning och kl 23 försökte vi fart på gasolen och kylen. Gasolen gick men inte kylen. Varför kan det inte bara fungera?! Vi sov några timmar för när kl var 04.45 behövde vår mat lite kyla så då började vi rulla söderöver. Kylskåpet fungerade nämligen bra på 12v när bilen var igång

Frampå lördagsförmiddagen (den 6/6) stannade vi på en parkering. Ringde bästa supporten (goda vännerna L och Y som också ha en Carthago) och fick lite tips och hjälp av dem. Och se – kylen fungerar även på gasol! Kram till er!

Då rullar vi vidare och stannar frampå kvällen i Schweich, där vi är nu. Vi står alldeles bredvid Mosel och ser pråmarna glida förbi. Vi möttes av ett underbart väder och bestämde oss på direkten att stå två nätter här. Vi har sovit utan värme i bilen och med fönstren öppna. Underbart. Idag har vi solat (äntligen!!) cyklat lite utefter Mosel och bara njutit av sol och god mat. 32645

10 reaktioner till “Hej Svejs

      1. Jag försökte komma ut några gånger på resan ned också, men kom inte ut, inte ens med fildelning. När jag startade om Macen, sedan jag kom fram funkade allt.
        Ps. Använd din sista bild som startbild, den är så läcker och andas så mycket glädje.

  1. Kändes skönt när vi fick vet att ni fått igång kylskåpen. Kjell satt och bläddrade och läste i bruksanvisningen för husbilen, för att kunna hjälpa er. Men det var inte så lätt när han blev störd med telefonsamtal och sms o så…eftersom han hade födelsedag som du vet samma dag. Men tur att allt löste sig så ni kan njuta av er resa:) Kram

Kommentarer är stängda.