Digoin och Marseillan-Plage

I två dagar var vi på Ställplatsen i Schweich som ligger strax innan Trier i ”slutet” av Moseldalen. Vi hade underbart väder och bara njöt av ledigheten. I går (måndag) startade vi ganska tidigt. Körde genom Luxemburg där vi tankade billig diesel och sedan programmerade vi GPS:n på Digoin i Frankrike. Vi kör inte några dyra motorvägar utan väljer landsbygden. Visst tar det lite längre tid, men ändå inte så att vi tycker att vi ”slösar” på nån semesterdag. Det rullade på suveränt bra på vägarna och det var inte mycket trafik att tala om. frampå eftermiddagen kom vi till Digoin. Där har vi under flera år stått på en liten mysig campingplats, men tyvärr är tomterna så små att vi inte kan besöka campingen längre. Men Digoin har en stor bra ställplats som vi övernattade på digoin1
Gratis, om man inte vill ha el, tömma eller fylla vatten. Och på prommenadavstånd finns flera restauranger. Vi hade drygt +30 grader när vi kom så vi satte oss i skuggan och åt en sallad till kvällsmat. Sedan tog vi en promenad utefter Loir-floden och lite in i stan. digoin2 digoin3 IMG_2498

Sedan blev det kvällsunderhållning. En husbil började på att leta efter kanaler med sin parabol på taket. Han hittade inga – och frun skulle nog se favorit-serien och det var ont om tid. Han flyttade bilen lite i sidled. Inga kanaler. Han flyttade bilen på tvärsan. Inga kanaler. Han flyttade bilen åt den andra diagonalen. Inga kanaler. Och var ut och tittade på grannen som hade sin parabol uppfälld… Han kliade sej i huvudet, var upp på taket via sin taklucka och flyttade bilen 5 cm i sidled ytterligare en gång. Till sist gav de upp och lät bilen stå på diagonalen 😉 digoin7I morse fortsatte vi, via Vischy och Clermont-Frerrand ner till havet. Vi hade sett ut en camping hemifrån som ligger i Frontignan. Den såg väldigt fin ut, men när vi kom dit var det fullbelagt. Vi åkte då hit till Marsellian-Plage och camping Charlemange. Här har vi varit förut och trivs väldigt bra. Så nu stannar vi några dagar.

 

8 reaktioner till “Digoin och Marseillan-Plage

 1. Själva spar vi en massa tid på olika saker och gör hellre annat istället, bland annat har vi ingen parabol. Vi har sett samma skådespel så många gånger. Vi får känslan av att det är mycket välfyllt här nere nu. Jag har försökt reservera en plats på en camping i Verdon. Men det vill dom inte göra utan full betalning innan vi kommer. Jag vill inte boka upp min semester utan att vara fri. Blir spännande att se hur det går. Kram

  1. Kanske det är så att det blir fler campare här också, precis som hemma i Sverige. Och då är det ju flera som vill ha plats. Och campingar och ställplatser byggs ju inte i samma takt som fritidsfordonen ökar.
   Kram

 2. Haha..känns nästan som det där skulle vara vi. Parabolen ska bara fungera och ta in kanaler…om man skulle vilja titta lite innan man lägger sig:)) Ibland får man ge upp…som dom fick göra:)) Är det varmt och skönt ute vill man sitta ute och inte inne…men alla är vi olika:) Njut och ha det jättegott. Kram

  1. Nog är det skönast när det bara fungerat. Vi själva har faktiskt inte ens slagit på TV:n en enda gång under semestern – vi har ju så mycket annat att upptäcka
   Kram

Kommentarer är stängda.