Städ-dag

Idag blev det en städ-dag i husbilen. Jag har dammsugit och våt-torkat golven. Torkat ut skåp och lådor. Trots att bilen stått tom knappt två månader har inga möss smitit in. Skönt. Jag pratade med vår husvagns-granne som hade haft flera möss inne.
Innan vi spolar vatten i tanken brukar jag hälla i citron på flaska och köra runt i systemet. Syran i citronen är antiseptisk och renar då färskvattentanken utan kemiska medel. Jag har också hört att citronsyra fungerar lika bra. Men jag brukar, som sagt, hälla i ett par flaskor flytande citron. Detta har vi gjort sedan 2001 och alltid druckit vattnet i bilen. Ja, inte om vi är i sydeuropa för där är vattnet inte gott. Vi låter heller aldrig vatten stå veckovis i tanken utan ser till att ha omsättning på dropparna. citron
SAMSUNGTussilago kikar upp som små solar mellan gamla löv. Det är en härlig tid nu  🙂
HätteLunch ute i solen. Smakar hur gott som helst

 


8 reaktioner på ”Städ-dag

  1. Nu skulle jag själv vilja vara ute på vägarna sju dagar i veckan. Med kanske lite avbräck för städning. Vid ett tillfälle har vi haft inkräktare under alla år. Då återstod bara bynke av min kudde, när jag drog av överkastet klockan 23 i Lidköping en fredagskväll. Inga övriga spår fanns i bilen, bara min kudde var uppäten. Kram & Njut

  2. Några sådana smådjur vill man inte ha in i husbilen hua hua. Vi har i citronsyra som löser upp sig och får svalpa runt lite då och då.
    Visst är det härligt nu när våren är på gång.
    Kram

  3. Ja, nu börjar det dra ihop sig. Kör du bara två flaskor citron eller tar du lite vatten med också?

Kommentarer är stängda.