Alla Hjärtans Dag

Vilken solig härlig, lördag det varit idag. Och dessutom Alla Hjärtans Dag. Det kan knappt bli bättre. Nallen
LunchFörmiddagen ägnades åt lite inköp och en vända ner till Hätte för att ta hem min cykel. Lunchen blev en egengjord Ceasar-sallad i vårt soliga vardagsrum. Och jag märker att Göran tittar längtande ut i solskenet. Så därför tar vi en promenad i omgivningarna. IMG_2442Vi ger oss av. 

IMG_2443Vi tar vägen upp mot Höganloft. Det går verkligen uppåt!

IMG_2444Här finns en bra rastplats utefter väg 32 som går mellan Mjölby och Eksjö. Här finns – förutom utsikten – toalett och bänkar och bord om man vill sitta ner en stund. I och för sej kanske lite kallt ännu, men till våren och sommaren måste det vara väldigt fint här

IMG_2445Utsikten här uppifrån är ganska mäktig

IMG_2447Snön smälter i en rasande fart

IMG_2448De gula husen mellan björkarna är grannhusen till vårt hus, som är lite skymt

IMG_2449
IMG_2450Långt därborta (till höger om den höga rykande skorstenen) ser man sjön Sommen

IMG_2451Himlen var underbart blå idag

IMG_2452Det som göms i snö kommer upp i tö 😉

IMG_2454Väl hemma gjorde jag väldigt goda gluten-och laktosfria chokladbollar till kaffet

Så här gjorde jag dem:
10 dadlar utan kärnor
2 dl mandelmjöl
3 msk kokosolja
3 msk kakao
1 msk vatten
2 tsk vaniljsocker

Mixa allt i matberedare. Forma till bollar och rulla dem i kokos. Fukta gärna händerna i kallt vatten, så kletar det lite mindre.

7 reaktioner till “Alla Hjärtans Dag

 1. vi är ofta på biblioteket här och de har gott om ljudböcker, MEN jag har så svårt för att lyssna på en bok sådär…jag kan inte koncentrera mig. Har verkligen försökt ett antal gånger men finner inget sammanhang i en ljudbok, tyvärr. För det är så många som tycker att det är suveränt

 2. Jag såg att Göran trånade efter något, men vad det var gick inte att utläsa. Bra att du tog honom med upp till Höganloft. Vi har övernattat en gång däruppe och fikat några gånger. Tråkigt att flera långtradarchaufförer firar sin weekend där uppe så det finns inte alltid plats att stanna. Dessutom var det stor skadegörelse däruppe för en kort tid sedan. Visst är det en pärla bland rastplatser, men jag blir så arg, när man bara förstör. Kram & Må gott

 3. Då har vi ovetandes tittat ner mot erat hus när vi stannat och rastat där uppe. Fint ställe att svänga av på. Hade för mig att jag sett en skylt om lastbilsförbud där, men kan ha förväxlat med en annan plats.
  Kram

 4. Det kan knappast bli bättre en alla hjärtans dag när solen skiner från en klarblå himmel. Då är det skönt att göra en långpromenad som är mycket bra för hjärtat.

 5. Härligt ställe,där övernattade vi i somras utan tråkigheter o tur det!
  Bra utsikt över bygden var det med därifrån !!
  Solen betyder mycket för välbefinnandet 🙂

  Ha det gott/SolKram

 6. Så nöjd Göran ser ut där han sitter:) Det tycker jag ni är värda att känna också. Är så glad för er skull söta vänner:) Kram till er båda

Kommentarer är stängda.