Vadstena

Vadstena är också en stad som vi bara passerat förbi tidigare. Nu fick vi tips av goda vänner om att vi kunde träffas där. Sagt och gjort. Vi lämnade Askersund och for iväg till ett soligt Vadstena. Ställplatsen ligger precis bredvid slottet. En del plaster har fin utsikt över Vättern medan andra ligger närmare slottets vallgrav. Nästan alla platser har el. Tillgång till servicehus finns i gästhamnen. Vi betalade 130:- utan el för en natt. Vadstena bjuder på trevlig miljö och mycket kultur. Här finns ju den Heliga Birgittas (1303-1373) historia. vadstena1

Ställplatsen – väl skyltat – ligger fint belägen i grönskan mellan Vättern och Vadstena slott

vadstena2

Många båtar tuffar in i vallgraven

vadstena3

Blandning mellan gammalt och modernt

vadstena4

På torget var det full kommers. Främst i valstugorna där partierna gör allt för att värva röster

vadstena5

Många blommor, blommar fortfarande vackert

vadstena6

Den Heliga Birgitta

vadstena7

Klosterkyrkan

vadstena8

Altartavlan inne i kyrkan

vadstena9

Birgittas liv beskrivet på en tavla inne i kyrkan. Om du klickar på bilden blir den större och därmed läsbar

vadstena10

Strandpromenaden

vadstena11En söt lite passargerarbåt låg vid hamnen


7 reaktioner på ”Vadstena

  1. Heliga Birgitta har gjort avtryck på många ställen i världen. I Vidauban bara några km från där vi bor finns ett ”Birgittas kapell”. Hon verkade där några år på vägen till Rom…

    1. Vi tycker att vi är beresta som farit runt med husbil och flyg, både kors och tvärs. Men när man läser hur Heliga Birgitta rest, blir iallafall jag imponerad, för på 1300 talet måste det varit klart annorlunda gentemot nutiden. Hon har gjort många avtryck runt om Europa, tror jag.

  2. Vadstena är ett fint ställe att mellanlanda på när vi drar söderut !!
    Bra ordnat nu också med ställplatsen där !! 🙂

    Ha det gott mot Elmia/Kram

  3. Vadstena en gång om året, är bara ett måste för oss. Vi har även testat Klosterhotellet ett par gånger. Dels en kall vinterhelg när vi ingen husbil hade och så åt vi middag där ”när jag gick i pension” för ett pat år sedan. Kram

Kommentarer inaktiverade.