Vidare sydöst

1Efter en god frukost hos våra vänner utanför Katrineholm, for vi utefter Göta Kanal och kikade lite. Det var i princip inga båtar alls på väg så vi beslöt oss för att åka ner till Valdemarsvik

2

I Valdermarsvik stannade vi över natten. Vi låg i hamnen och just nu var det gratis, även elen. Tillgång till toalett och dusch och nära även till ICA och andra butiker och restauranger. Idag, måndag, började det regna – rejält – så vi for söderöver. Lunchen intog vi på en gågata i Borgholm på Öland. Borgholm håller på att ”stänga” så det var rea i alla sommarbutiker. Nu var ingen av oss på köphumör utan vi for vidare till Kårehamn. Här står vi nu på en väldigt fin och trivsam ställplats. Precis bredvid havet på grus, gräs eller asfalt. Det finns nämligen tre områden som vi husbilister kan stå på. På två av områdena finns tillgång till el. Då kostar det 160:-/natt. Utan el kostar det 140:- Här finns också möjlighet för tömning och fyllning av vatten, toalett och dusch. 3 4 5 6 7 8

Det allra bästa med Kårehamn är Kårehamns Fisk & Havskök. Ett stenkast från vår plats finns fiskbutiken. Här finns olika sorters lax, makrill, sillinläggningar, röror och mycket annat gott från havet. Nu i kväll har vi också provat restaurangen. Jag åt Fish & Chips och Göran valde en fisksoppa. Båda var fantastiskt goda! 9 10

Nu har vi kastat ankar för natten och stannar här till framåt lunch i morgon. Ryktet säger att den stekta inlagda strömmingen är färdig då, så den väntar vi på 🙂

10 reaktioner till “Vidare sydöst

  1. Nu har ni säkert hela Öland för er själva. Första dagarna i augusti brukar vara som blåsa ut ett ljus. Det kan vara ganska skönt det också. Nu behöver ni inte köa någonstans, bara njut av sol och lite regn kanske på natten. Kram.

    1. Nej köa behöver vi inte, men jag är förvånad över att det är så mycket husbilar som rullar. Väldigt många tyskar men också många svenskar. Här i Kårehamn är vi nog 15 husbilar och minst lika många har varit hit och vänt.
      Kram från Öland

  2. I Valdemarsvik har vi också stått en natt. Fint! Tror iofs inte att vi hittade nån el då, men det kan ha berott på att det var lågsäsong, eller att det var några år sen.

Kommentarer är stängda.