Liten katastrof

Parallellt med den stora katastrofbranden i Västmanland, har vi haft en liten katastrof hemomkring, eller rättare sagt i Schweiz. Vår dotter Ida flög iväg i fredags från Arlanda för att tillbringa kommande år strax utanför Geneve. Flighten höll tiden men när alla andra hade fått sitt bagage var bagagebandet tomt. Och Idas väska var borta. I den stora väskan hade hon ju packat det hon behöver för det kommande året. Kläder och skor att ha nu och i vår. Stövlar och kängor. Vinterkläder. Presenter till familjen. Dag efter dag har hon väntat, hoppats och misströstat. Men igår kom den! Äntligen!! Den hade tydligen blivit kvar på Arlanda, hur det nu går till…. Nåväl – nu är alla ägodelar framme och hon kan äntligen få ta sej ett dopp i poolen!

images

20 reaktioner till “Liten katastrof

 1. Men ! Så roligt att höra…att väskan kom till henne till slut. Hur trött är dom på Arlanda? Hur kan dom missa en väska?? Jaja, det man inte begriper får man väl lämna. Tur att den kom fram till slut ändå. Så ni har en nöjd o glad dotter igen. Kram till er alla

  1. Även om hon fått en viss ersättning via reseförsäkringen och haft en shoppingdag, så är det ändå allra bäst med de kläder/saker hon valt ut med omsorg, hemifrån. Jätteskönt att den kom fram
   Kram

 2. Ja ibland då vi rest har man vart lite orolig om den kommer med !!
  Men under alla resor hittills vi gjort så har det funkat!

  Ha det så gott….Kram

  1. Ibland har man ju stått vid bagaebandet med lite puls, men det har alltid funkat för oss också. Nu har vi lärt oss nåt nytt……
   Kram

 3. Skönt att den kom fram! Jobbigt att bli av med packning… Det har bara hänt oss en gång, från Kenya, men då fick vi väskorna dagen efter.

  1. Nu var det ju så mycket i hennes väska, eftersom hon ska vara borta ett år, så vi hann ju bli klart oroliga kan jag lova! Skönt att det gick bra för er med!

 4. Skönt för henne, och för er, att den kom fram till slut.
  Vi har varit med om det ett par gånger. Fördelen, om man nu kan kalla det för fördel, är att väskan har blivit hemkörd till där man bott!
  I somras när jag flög till Turkiet. Stod det i info att man skulle packa det viktigaste i handbagaget för kommande dygnet! Vilket jag även gjorde, eftersom jag skulle direkt på kalas.
  Kram

  1. Usch ja, även om det bara är kläder och sånt är det ju inte roligt när det inträffar. Informationen om att packa det viktigaste i handbagaget låter som om man av erfarenhet tappar bort några väskor med jämna mellanrum….
   Kram

 5. Det där med att inte hitta sin väska på bandet har vi också varit med om, ingen bra känsla och start på en vistelse i annat land. Märkligt att det händer trots bagagetaggar och alla tekniska lösningar.

 6. Själv tycker jag det är fantastiskt, att så många resväskor kommer fram utan problem,
  i synnerhet när man byter plan nånstans under resan.

  Va´ trevligt för din dotter att få tillbringa ett år i Schweiz! Dit ville jag först, men på ”den tiden”
  var det väldigt svårt att få arbetstillstånd där, så det blev USA istället (1951)

 7. Vad skönt att bagaget kom tillrätta till slut i alla fall! Inte kul att bli av med bagage… Har hänt mig flera gånger, men tack och lov har det alltid dykt upp i slutändan. Man har ju med sig det man tycker som allra bäst om, och det man behöver för resan. Att tvångsshoppa är ÄNNU värre än vanlig shopping…
  🙂

Kommentarer är stängda.