Havrekex

Idag är det dags för Göran att bidra med sin årliga insats, vad gäller julbak. Sedan många år är det tradition att han bakar havrekex till jul. Och nu är det alltså dags. Han kavlar och måttar, gräddar och har sej. Och jag sitter i TV-soffan med datorn i knät. Jag gör en insats när det är dags att provsmaka. Ljumma, med smör och ost på…..  Det är väl en bra arbetsfördelning, idag den Andra Advent 😀

Och här kommer receptet om du också vill göra en sats:

750 gr havregryn
1 kg vetemjöl
1 liter rumstempererad mjölk
2 hg socker
3 hg smält margarin
3 tsk hjorthornssalt
Blanda mjöl och hjorthornssalt. Smält margarinet och låt mjölken bli fingervarm. Blanda ihop allting. Kavla ut degen till en 4-5 mm tjock stor kaka och nagga den gärna med kruskavel. Tag ut rundlar, ca 8 cm i diameter. (Ingen jäsning behövs) Gräddas i 200 grader 9-10 minuter. Kexen ska inte få färg utan vara ljusa och mjuka så akta dej att grädda för länge.

10 reaktioner på ”Havrekex

  1. Mums:) Dom där måste jag göra i morgon….gott ser det ut så det vattnas i munnen…jag o fikabröd:) Gillar skarpt att fika. Kram

Kommentarer är stängda.