Elmia-så här blev det 2013

Husvagns- och husbilsbranschen är på väg uppåt igen, läser jag i ett pressmeddelande från Elmia. Branschen tror själva på en uppgång med sex procent till nästa år. Och Elmia Husvagn Husbil blev startskottet för uppsvinget.

– Det har varit en oerhört positiv mässa med många besökare – och många affärer, säger Jörgen Nyström, projektledare för Elmia Husvagn Husbil.

Intresset för Nordens största mässa för det mobila livet, Elmia Husvagn Husbil, var stort när den arrangerades den 12–15 september i Jönköping. I princip alla märken på den skandinaviska marknaden fanns representerade och besökarna lät inte vänta på sig.

– För branschen är mässan en oerhört viktig indikator inför nästa års försäljning, förklarar Jörgen Nyström.

Totalt omsätter branschen cirka 4,3 miljarder kronor årligen. Enligt undersökningar sker cirka 20 procent av återförsäljarnas årsomsättning på Elmia. Det innebär att det görs affärer för stora summor på mässgolvet.

– Branschen förväntar sig en försäljningsökning nästa år och om trenden från mässan håller i sig kommer de att få rätt. Flera utställare vittnar om en riktigt bra mässa. En tydlig trend är att allt fler barnfamiljer intresserar sig för husbil, berättar Jörgen Nyström.

När det gäller utbudet kan man se en trend att det finns allt mer att välja på, från stora riktigt lyxiga husbilar till allt större utbud av mindre vans som är mer lättkörda. Men oavsett storlek, husvagn eller husbil är det hög komfort som gäller.

– Det blir bara mer och mer komfort. Vi vill ha det bekvämt på vår semester helt enkelt, säger Jörgen Nyström.

Fakta:
Antal utställare: 144
Antal besökare: 36.929 En ökning med drygt 1200 personer jmf med 2013
Antal kvadratmeter monteryta: 33 262

Nästa år går mässan av stapeln 11-14 september 2014

IMG_2225 (800x600)


8 reaktioner på ”Elmia-så här blev det 2013

Kommentarer är stängda.