18 juni 2013

Idag gömde sej solen. Det kom till och med några regndroppar på morgonkvisten. Man värmen fanns där. Vi hade ganska precis +25 hela dagen ändå. Därför blev det ingen strand utan vi cyklade ner på stan och kikade runt lite i affärer. Det finns nästan hur många som helst här. Utbudet varierar mellan badlakan och flipflop till dyraste pumpsen och märkeskläderna. När vi fönstershoppat klart styrde vi kosan till Alexandras restaurang och en Menu del Dia. Dagens meny, som jag valde, bestod av bläckfiskringar till förrätt. Bläckfisk
Varmrätten idag var Fideúa. En slags pasta-paella med musslor, bläckfisk, räkor och Aioli. Detta åt vi fjol med och jag har längtat sedan dess. Det går inte och beskriva vad gott jag tycker att detta är, trots att Tobbe och Göran ser lite avvaktande ut. Men jag lovar – hela denna stora panna var uppäten och renskrapad innan vi var klar. FideúaTill dessert blev det  Jordgubbar och grädde Jordgubbar
Resterande dag, satte jag mest och lyssnade på min ljudbok. Stranden lockade inte då solen gömt sej och bada gick inte. Vågorna var ännu högre är tidigare och då ska man inte ge sej ut. Kvällen tillbringade vi med goda vännerCalaGogo Infart

10 reaktioner till “18 juni 2013

  1. Det är väl precis så som man skall tillbringa en semester när man åkt till ett varmare land. Igår skulle vi kunna trott att vi var i Spanien, så varmt var det. Men vårt hav är lite kallare och i det har vi inte badat på så många år så vi glömt att räkna dem. Men det är många i nu, det märker man och säkert hyfsat varmt också. Stora vågor skall man akta sig för de är förrädiska med underströmmar som kan vara farliga. Men att ni har skönt det är klart, det ska ni ha bara. Kram 3 M

    1. Härligt att ni har det så fint hemma!. Nu stänger jag av datorn och går ner på stranden – idag är det ”lagom” med vågor 🙂 Kram

  2. Det bästa med semester, är när man kan droppa in på nån restaurang och bara njuta av god mat…och att man blir serverad dessutom:-) Att få unna sej. Efterrätten såg hur god ut som helst. Älskar grädde:-)). Jag vill oxå vara där;-) Sv..jo det är nog svårt att titta på bilar när man är i Spanien:-)) Ha det gott kära vän. Kraam

    1. God mat under semestern blir ju liksom en del av hela upplevelsen. Att få lyxa till det lite. Skulle varit härligt om du vore här, vännen. Kramiz 🙂

  3. Härligt… god mat och tid att göra det man trivs med… som att träffa goda vänner 🙂
    Ha det fortsatt gott!

Kommentarer är stängda.