Hallstahammar

Vi har förflyttat oss till Hallstahammar och Skantzö camping. Innan vi for in här gjorde vi det traditionsenliga besöket på Åsby Kött och Vilt, som ligger ett stenkast från campingen (nja, om du kastar relativt långt förstås)

Åsby gård är en del av den gamla bruksmiljön i Hallstahammar som har sina rötter från 1600-talet. I det hundraåriga sädesmagasinet byggdes 1988 en butik utöver det vanliga när det gäller kött och charkvaror. Framgången blev omedelbar. Tusentals besökare och kunder har hittat hit för att köpa färska, saltade, rökta och torkade råvaror i en doftande bod. Förutom kött från egna uppfödare erbjuds vilt och fågel av olika slag, fasan, vildand, ripa, vaktel, hjort, ren, rådjur, älg och vildsvin. Alla korvar innehåller  75 % kött, salt, peppar och potatismjöl. De är fria från gluten, laktos samt tillsatser! Gissa så gott det smakar!
Bild 1 Bild 2

12 reaktioner till “Hallstahammar

  1. Där har vi också handlat, riktigt bra grejer. Visst finns det ett växthus bredvid?
    Kram

    1. Jaa du, det är inte gjort på en helg för er…. Men om ni är i trakten, måste ni ta er tid att stanna till 🙂 Kram

  2. Det känns nästan som manår en halvvägs skurk som inte tagit sig tid att vara inne på massor av vänners bloggar på flera dagar. Men det verkar som det varit fullt upp hela tidensedanvi kom hem. Överraskningar och födelsedagskalas och det ena med det andra. Meny kommer vi igen. Verkar var ett mysigt ställe som ni besök den här helgen. Vi måste nog ta oss upp till era trakter snart. Om inte annat för att träffas. Det vore kul. Ha det så gott. Kramar 3 M

Kommentarer är stängda.