Man lär så länge man lever

Vi köpte vår första husbil 2001. Då gjorde vi en checklista på vad vi skulle göra på hösten inför avställning och vinterförvaring. Den har vi följt i alla år. Men nu har vi upptäckt att vi måste revidera den och lägga till en punkt. I år gick inte vattenpumpen igång när vi skulle köra runt vattnet i systemet. Eller jo, pumpen gick, men den pumpade inget vatten alls.

Vi felsökte, googlade och letade svar och kom sedan fram till att den lilla ”äggkoppen” bredvid vattenpumpen hade spruckit sönder. Troligen fanns det kvar några droppar vatten – trots att vi varit supernoga med att tömma systemet i höstas.Hela botten hade spruckit isär.  Så nu är en extra punkt på vår lista noterad och den lyder – Skruva av ”äggkoppen” och torka ren den. Här nedan visar jag vår spruckna äggkopp och hur det ska se ut när det är helt. Så mitt tips till dej är att om du har en Shurflo vattenpump – kolla ”äggkoppen” i höst så du slipper besvär nästa vår

20130425_060351_resized
20130425_162917_resized


11 reaktioner på ”Man lär så länge man lever

 1. Ja det är mycket att tänka på. Men vi använder ju bilen året runt och har den står hemma på tomten och då med underhållsvärme på. Vi vet att det kostar en del, men vi tycker det är värt det och vi får aldrig någon fukt heller. Så kan vi när vi vill om vi skall åka någonstans bara packa in det som vi tagit ut och dra igen. Men det är säkert en hel del grejor som man glömmer ändå. Det var nog ett bra tips, vet i ärlighetens namn inte vilken vattenpump vi har, men skall kolla det. Ha en skön helg! Kramar 3 M

 2. Jag vet inte vilket märke på pump vi har, men på våran finns en frostvakt som löser ut om det finns vatten kvar. Några gånger har det hänt att det varit frost och att den löst ut och att vi inte BEGRIPIT varför vattnet rinner ut. Sen dess frågar vi alltid: -Har du pillrat på blå knappen? innan vi åker.

  1. Vi hittade en hos en ganska liten husvagnshandlare hemma i stan. Han hade flera st hemma, så det är nog inte allt för svårt att få tag i. Lycka till

   1. Tack så mycket för svaret! Har faktiskt upptäckt problemet först idag och inte kollat hos någon
    handlare än. Blev ganska häpen när jag kollade på Google och nästan genast upptäckte exakt
    samma ”tekopp”. Dock hade min spruckit i gängan.

    Trevlig midsommar!

    Tommy C

Kommentarer är stängda.