Licens tio Kill… öh… Drink…..

I tidningen läser jag nåt som jag trodde hörde hemma den 1 april….
Det brukar skämtsamt sägas att alkohol löser alla problem – förutsatt att man inte slutar dricka. Men Irländarnas nya förslag är knappast något skämt. Bönderna på Irland är deprimerade och för att bota deras depression har man nu kommit med ett nytt förslag, nämligen att höja promillegränsen för rattfylleri. Med en promillegräns på 0,7 promille betyder det att man kan hinka i sej en extra öl och sedan köra lagligt hem. 

Har du nånsin hört något så dumt nångång?

drink


10 reaktioner på ”Licens tio Kill… öh… Drink…..

  1. Nä men det var då det dummaste jag hört:-) Katastrof. Tur att man slipper åka efter dom vägarna. Man vet aldrig om man möter en som är klapp kanon. Kram

    1. Det blir dom säkert – och är det dessutom en bonde har vi ju precis fått lära oss hur Irländarna löser detta… Suck…. Ska detta gå igenom kommer jag aldrig att våga åka dit

  2. Något av samma resonemang i ”storebror” England med 0,8 som gräns – detta för att familjefadern (-modern förväntas inte köra…) skall kunna hälla i sig några pints under söndagslunchen på lantligt charmiga puben och sedan kunna köra hem familjen utan att riskera att åka dit för rattfylla! Ivrig lobbyverksamhet hos pubägarna lär ligga bakom att gränsen inte sänks och mot en sådan står sig uppenbarligen trafiksäkerhetsivrarna slätt!

  3. Det är märkligt när nästan alla andra länder sänker sina gränser. Till och med i USA där man knappt vågar andas om att dra in på innevånarnas rättigheter, sänker man rattfyllerigränserna. Men det är nog som ovanstående nämner väl utförd lobbyverksamhet från pubarna. De är ju en social funktion i dessa länder. Men idiotiskt är det, det är helt klart. Vad säger EU om det? Kramar 3 M

  4. Saknar ord! När alkoholen gått ur kroppen – om den nu någonsin gör det – återkommer de depressiva tankarna. En kretsgång med andra ord. Bör nog lösas med annat än alkohol! Tänker på detta med alkohol, när man ibland står vid en pub/servering i lantlig miljö här nere i Spanien/ Portugal. Männen, som samlas på kvällarna för kortspel och genomgång av dagens händelser, konsumerar ofta åtskilliga både öl och konjak, innan de sedan sätter sig i bilen för att åka hem.

Kommentarer är stängda.