Drömmen om Landet

Tyllsnäs Udde Camping i Borlänge är en av de verksamheter som ska vara med i Sveriges Televisions nya säsong av Drömmen om landet. Peter Lavmo har drivit Tyllnäs sedan 1979 tillsammans med sin fru Lena och på senare år även med barnen Andreas och Ellinor. I dag har de bland annat vandrarhem, stuguthyrning, camping, kanotuthyrning, logdanser och privata kalas.

I våras blev familjen Lavmo kontaktad av ett tv-team som ville spela in delar av Drömmen om landet just på deras anläggning. Tv-programmet sändes första gången i vintras och handlar om storstadsfamiljer som flyttar ut på landet och provar på att driva olika verksamheter. Under fyra veckor i juli fick då familjen Lavmo flytta ur sitt hus och in flyttade familjen Sabel bestående av mamma Pernilla och hennes tre döttrar. Tanken är att familjen Sabel själv skulle sköta hela ruljansen, men familjen Lavmo fanns med och hjälpte till vissa dagar. Familjerna blev vänner och det kändes spännande och roligt med tv-inspelningen. Han tror också att tv-programmet kommet att innebära ett lyft för Tyllsnäs och Borlänge.

Drömmen om landet har säsongspremiär den 28 januari och kommer att visas under åtta måndagar i Kanal 1. Familjen Sabel får vi följa från och med avsnitt tre.

Familjen Sabel


4 reaktioner på ”Drömmen om Landet

  1. Kan säkert bli intressant, speciellt om familjen som skall ta hand campingen kommer från huvudstaden. De tänker ju lite i andra banor och vet knappt om landsbygden. Vi vet vi har bott där 2 omgångar i livet. Ska bli kul att kolla in programmet, tack för tipset! Kram 3 M

  2. Såg serien i förra omgången – ganska kul och den här gången blir det ju lite extra intressant med arbetet på en campingplats 🙂
    Säger som vännerna 3 M… Tack för tipset!

Kommentarer är stängda.