ACSI

Som du kanske redan sett har 2013 års campingkatalog från ACSI anlänt. ACSI är en sammanslutning med campingplatser över hela Europa, som låter oss gäster campa för en billig penning, under vissa tidsperioder. Vi har använt oss av detta system under flera år och har hittat många trevliga – och billiga – campingar under våra resor. Det har inte skett någon prishöjning inför 2013 utan det kommer att kosta 12, 14 eller 16 euro per natt. Då ingår en standardplats, fordonet, el, varmvatten och dusch för 2 personer samt hund. På en del ställen kan man få betala en turistskatt, miljöavgift eller liknande, beroende på vad den lokala myndigheten har bestämt. Är man fler än två sällskapet, betalar man ordinarie persontaxa för den/de personerna. I år finns det sammanlagt 2504 campingplatser att välja mellan, en ökning med knappt 200 platser jämfört med i fjol. Att sitta och bläddra i katalogen och upptäcka att en av mina favoritcampingar i Spanien har förlängt ”acsi-tiden” gör mej riktigt glad. Brukar du sitta och planera dina resor, under vinter?

ACSI 2013

9Här är en bild från en av alla de ACSI-campingar vi besökt 🙂

10 reaktioner till “ACSI

 1. Jag var på väg att skaffa ett sånt där ACSI-kort inför en av våra campingturer, men det blev aldrig av. Tyvärr…
  Vi planerar inte så mycket, annat än huvuddragen. Sen tar vi allt lite på volley 🙂

  1. Vi planerar inte heller speciellt mycket, även om det kanske låter så. Men att ha en ungefärlig plan när man far med husbilen är ganska skönt, så man slipper börjar leta övernattningsplats när mörkret faller. 🙂

  1. Ja, kan säga att jag älskar att titta på sommarbilder när jag fryser 😉 Den är fö tagen i Marsellian-Plage i somras

 2. Visst är det trevligt att sitta och planera resor under vintern! Just nu är det dock mest Malaysia-resan vi har fokus på. Vad det blir i sommar har vi inte riktigt hunnit börja fundera över ännu…

 3. Vi tillhör ju de statsanställda, så vi kör lite enligt metoden; göra vad vi känner för just då, eller vad har vi lust med nu, är det något spännande eller kul för tillfället-principen. Vi sticker dit vi känner för och har lust med. Inte särskilt mycket långtidsplanering alltså. Men drömmar har vi många och fantiserar om mycket gör vi också. Kram 3 M

  1. Härlig anställning 😀 Då är det skönt att ta dan som den kommer och fara dit näsan pekar. Men det är alltid kul att drömma och längta (och minnas) Kram

Kommentarer är stängda.