En bloggpost för att utrota polio

poliovaccin-uni122548_3aa2605b1f774654-575

Monayaguek Mayen är en månad gammal och ligger i sin mammas famn där han får en dos poliovaccin. Han är på en vårdcentral som erbjuder hälsovård, rent vatten och näringsbehandling till människor som har återvänt till Rubkona i Sydsudan efter att ha varit tvungna att fly undan inbördeskriget. (Foto UNICEF)
 

Världsdel efter världsdel blir poliofri och möjligheten att helt radera den dödliga sjukdomen från jordens yta är inom räckhåll. Det är ingen lätt uppgift men det går. Och du kan hjälpa till. Förra året upptäcktes endast 650 fall av polio i världen. Det är inte många men bara några få fall gör att sjukdomen sprids och skördar barns liv. För att helt utrota polio krävs att man vaccinerar varenda unge i varje by. Det gör UNICEF. Genom världens största hälsokampanj ser de till att miljontals barn världen över får vaccin och skyddas mot sjukdomen. Köp vaccin och hjälp till att utrota polio!

unicef.se/gavoshop/poliovaccin 

För att barn ska få ett fullgott skydd behövs tre doser vaccin. I UNICEFs gåvoshop kostar 60 doser 72 kronor. Det räcker för alltså för att rädda livet på 20 barn.

ps. Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

4 reaktioner till “En bloggpost för att utrota polio

  1. Visst vår det en önskan tt alla barn får vara friska, oavsett var de bor. Är bättre att hjälpa dem på plats än att rycka upp dem ur sitt liv. Kram 3 M

  2. Det är egentligen ganska enkelt att minska några kronor på nåns julklapp – då blir det pengar över till lite vaccin och då kan även de barnen få nånting väldigt värdefullt, i juletider.

Kommentarer är stängda.