Onödigt vetande

8 personer i Sverige har mer än en mil till närmaste granne, visar statistik från Statistiska Centralbyrån.Totalt delar dessa personer på en yta lika stort som två Öland! Fem av dem bor i fjällen och två på öar…. Hur är det med din gransämja? Önskar du att vore en av dessa åtta? Inte jag….   😉
images


12 reaktioner på ”Onödigt vetande

  1. Nej, jag vill inte vara någon av dom, men jag tycker att antalet var förvånansvärt litet – trodde det skulle vara flera…

  2. Nej, jag är nog mer social än så! 🙂 På Färöarna finns det en ö där en ensam familj bor (åtminstone för några år sedan). Bergväggarna till ön är så branta att man inte kan lägga till med båt utan måste ta sig dit och tillbaka med helikopter…

  3. Vill nog inte bo riktigt så ensamt… bor bra som vi gör med ett par hundra meter till närmaste granne, med skogen emellan och drygt en km till närmaste granne åt andra hållet… lugnt och skönt 🙂

  4. För mig som är uppvuxen på 90 hektar med en kilometer till närmsta granne, ter sig våra nuvarande 1 500 kvadrat som en smula trångt. Lite större tomt hade jag kunnat tänka mig, men inte över en mil…

  5. Nej, nej…tystnad och avskiljdhet kan vara skönt ibland när man valt det för stunden, men att bo så hela tiden – nej… lite folk vill jag ha omkring mig!
    Därför så skönt att bo på hyra i ett liiiiiitet bostadsområde men ha husbil så man kan rymma om man vill ha det mer privat.

  6. Verkligen onödigt vetande, men ibland undrar man ju vad alla statliga verk gör, men växer och utökar gör de hela tiden. Det är konstigt att de är som amöbor dessa verk. Blir bara fler och fler också. Men…… Kram 3 M

Kommentarer är stängda.