Dags för vinterdäck

Vi som inte har möjligheter att dra till södern om vintern, måste nu byta till vinterdäck. På en hel del håll har det ju redan snöat, i vårt avlånga land.  Nästa fråga vi ställs inför är om vi ska byta till dubbade däck eller köra odubbat. Och då skulle jag gissa på att norr om Dalälven blir det dubbdäck och söder om kör man odubbat. Är mina antagande rätt? Vilken typ av däck använder du?

Och jag hoppas att ni använder domkraft – inte brädor – när ni pallar upp och byter däcken 😉

18 reaktioner på ”Dags för vinterdäck

 1. Vi bytte till vinterdäck på våra bilar i söndags…tur var väl det när det är full vinter idag här…fast det tinar förhoppningsvis bort:-) Kram

 2. Vi har inte haft vinterdäck på drygt sex år. Vid behov (resor till ”fjälls”) så använder vi snöstrumpor på däcken.
  I Sverige körde vi odubbat när vi bodde i Sollentuna. I Skellefteå var det dubbat 🙂

 3. Husbil och vår privata husbil körs odubbat. Däremot våra nio företagsbilar kör alla dubbat.
  Ps. Hoppas inte det är någon av dina vänner som ligger under bilen på bilden. Det såg otäckt ut.

 4. Vi har haft odubbat till lillbilen i flera vintrar, och det funkar bra. Till Annexet har vi kedjor, ifall vi skulle behöva men har aldrig använt dom.
  Kram

 5. Vi bor söder om Dalälven, men kör dubbat… vår väg är både, smal, kurvig och backig. Vissa tider rena isbanan – inget salt här inte… och knappt någon sand heller…

 6. Hu så hemskt att palla upp bilen med brädor! Svärsonen till en granne låg under sin bil, som var uppallad med domkraft. Domkraften höll inte!Han omkom!

Kommentarer är stängda.