Rosa Bandet

Bröstcancer. Alltid lika aktuellt. Och än mer när man känner någon som drabbats. Det gör jag. Hon fick besked om sin bröstcancer för något år sedan. Hela hennes liv blev naturligtvis upp och ner vänt. Undersökningar. Ovisshet. Provtagningar. Ovisshet. Operation. Ovisshet. Att läka. Ovisshet. Att börja komma tillbaka till livet. Ovisshet. Att bli  ”som förr” men ändå inte. Ovisshet. Ständigt denna ovisshet.
Att då få vara vän och väninna känns bra. Att kunna bara vara där. Att låna ut en axel hon kan få gråta emot när det är jobbigt. Att låna ut famnen till en tyst kram. Att dela en nybakad sockerkaka över en kopp kaffe.
Jag tror på, att det du gör för någon annan, gör den för dej. Var rädda om varandra och kramas lite mer!

11 reaktioner på ”Rosa Bandet

  1. Har två väninnor som har bröstcancer… bägge två av den ”farligare” typen och bägge två har fått återfall inom fem år… och allt detta långt innan de fyllt 40 respektive 50 år.
    Jag köper Rosa bandet varje år och skänker också något litet bidrag till Cancerfonden man vet ju aldrig om man själv kommer att drabbas…

  2. Har oxå en vän som är drabbad, som behandlats i flera år efter att det spridits sig till levern….nu fått besked att det kommit nya metastaser i levern…Även om jag tycker det är svårt måste man stå kvar..det är inte jag som är sjuk, finns inte mycket mer man kan göra än att finnas till men visst är det svårt när man ser ångesten driva på….

  3. Jag som många, har en väninna som haft bröstcancer. Jag fick följa henne till sjukhuset för hon var osäker om hon hade i andra bröstet också. Det var otrevligt och vi grät. Men tur!! hon hade inget. Det var ok:-)… Var också på apoteket härom dagen, kassörskan frågade om jag skulle köpa rosabandet. Jag stod faktiskt o tittade på det…jo jag gör det, sa jag. Ho log o sa att det varit en äldre kvinna några dagar innan o kassörskan hade frågat henne samma sak…varav kvinnan log brett o sa ”-Jag brukar göra såna här själv :-)”. Vi skrattade till. Hon sa att hon försökt förklara för kvinnan att det är vitsen med att köpa rosanbandet är att man sponsrar:) haha. Ganska sött ändå:) Sköt om dej. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.