Örfilen

För någon vecka sedan fick jag hem Christos Tsiolkas Örfilen från Booked. Och trots mässa samt en massa annat, har jag tagit mej tid att läsa igenom den. Jag fick den som e-bok och att läsa en bok på datorn tycker jag har varit ovanligt svårt. Jag har dock hankat mej fram….

Boken har fått stor uppmärksamhet och ska enligt ryktet komma som TV-serie i höst. Storyn handlar om en 3-årig pojke, som på en grillfest får en örfil. Föräldrarna drar det hela inför domstol och släkt och vänner hamnar på olika sidor i konflikten. Eftersom handlingen utspelar sej i Australien får jag som läsare också en inblick i kultur och synsätt.

Jag tycker att boken känns lite rörig, kanske för att alla inblandade på nåt sätt får komma till tals. Det visar också på en livsstil, en kultur, som är mej helt främmande med droger och sex. Jag lägger denna bok till handlingarna och konstaterar att den inte tillhör mina favoriter.