Pizza-afton

Det blev hemlagad pizza till kvällsmat idag. Men ingen vanlig pizza utan en som faller inom ramen för LCHF (LowCarbHighFat) Denna enkla pizza  blev mycket god och satsen räcker till 2-3 personer.

100 g riven Grana Padano (parmesan), Västerbottenost eller liknande
4 ägg
0.75 dl vispgrädde
2 msk fiberhusk
Lite salt

Vispa ägg, grädde och fiberhusk med elvisp, blanda sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på två plåtar. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175g.
 Lägg sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 250 g tills osten smält och allt fått fin färg. Smaklig måltid!


7 reaktioner på ”Pizza-afton

  1. Låter väldigt gott, tycker vi också, men förlåt okunskapen men vi vet inte vad fiberhusk är för något?
    Fick ytterligare en underbar kväll här i Kårehamn, med Rolle & Carina. Härliga och positiva människor som man har kul med och skrattar gott. De har nu åkt vidare på sin semester, men vi är kr i Kårehamn, vi trivs här och vädret är helt otroligt fint. Inte ett moln på himlen. Ha det så gott. Kram 3 M

    1. Fiberhusk innehåller mkt fiber, vilket är bra speciellt för de som inte tål gluten. Men är bra till alla o bra att använda. FiberHusk innehåller 100 % pulveriserat psylliumfröskal. Tack vare sitt rika innehåll av kostfiber (85%) kan fiberHusk suga upp vätska och svälla. Det ger en geléartad konsistens som binder samman degen. Fiberhusk finns oftast bland de glutenfria produkterna eller i hälsokosthyllan.
      Låter som om ni har det superhärligt! Inte ens vi har regn idag 🙂 Kram

  2. Min fru Birgitta brukar säga att jag är ”Pizzatokig”. I varje land jag besöker, blir det oftast en till två pizzor. På något vis sätter det en stämpel på köket i landet där jag är. En pizza jag beställde i Punat, Kroatien, gick bara inte att äta, beta salt helt enkelt. Din pizza såg riktigt god ut. Kan det bli annat med grädde i.

Kommentarer är stängda.