Tisdag-Torsdag 3-5 Juli 2012

Måndagen var bara en transportsträcka upp genom Tyskland, i gråmulet, men varmt väder, så den är det inte så mycket att berätta om. Vi övernattade utanför Kassel på en liten camping i Fuldatal som inte gav mersmak…

Tisdagen blev en trevligare dag. Vi for upp till vårt kära Walsrode. En liten stad som ligger i ”Y-et” mellan A7 och A27 (söder om Hamburg) Vi promenerade runt i stan och tittade i butiker, shoppade lös på Kloppenburg och kompletterade lite inköp på Aldi. Kloppenburg är en butik som har nästan allt. Smink, rengöringsprodukter, CD-skivor, leksaker, hushållsartiklar, hälsokost och vin. Och många produkter är billiga. Jättebra deo för 0.5 euro (knappt 5 kronor) är inte så mycket att orda om. Till kvällen for vi sedan den lilla korta biten fram till Walsrode Weltvogelpark.

Här fungerar det alldeles utmärkt att övernatta på fågelparkens parkering. Det är ingen stellplatz men om man ”sköter sej” är man välkommen att övernatta och det har vi gjort massor av gånger. Själva fågelparken är det dock 10 år sen vi besökte, så nu var det dags. Onsdagen bjöd på perfekt solskensväder så vi traskade iväg kl 10 när de öppnade. Här finns hur många fåglar som helst att titta på.

Parken bjuder också på ett par shower, väl värda att titta på. När fötterna blivit trötta, gick vi tillbaka till parkeringen och satt utanför husbilen och solade.

Torsdagen bjöd återigen på lite gråmulet väder. Strax utanför Lunerburg besökte vi en annorlunda sluss. Båtarna på kanalen for in , i en jättehiss, som for rakt upp, för att fortsätta i kanalen lite längre bort som var väldigt mycket högre upp. Det var lite häftigt att se när pråmen lyftes.

Torsdagseftermiddagen kom vi sedan till Kiel och vi fick faktiskt köra på färjan tidigt. Trots att den inte skulle gå förrän kl 19 var vi parkerade och installerade i hytt och i sällskapsrum redan  före kl 16. Så när vi lade ut, satt vi i restaurangen och åt en fantastisk middagsbuffé. Räkor, musslor, kräftor, krabba, lax, sill, rostbiff, oxfilé, gratänger och röror. Mera fisk och mera kött. Tårtor, frukter ostar, mjukglass. Jag har säkert glömt något. Vi åt ju i två timmar 😉

 


13 reaktioner på ”Tisdag-Torsdag 3-5 Juli 2012

 1. Jag började undra varit du tagit vägen, det har varit tyst här några dagar, trodde kanske ni kört vilse 😉 fina bilder och vilken buffé ni ätit en sådan håller en ju mätt i flera dagar 😉

  1. Nejdå inte har vi kört vilse – men däremot varit utan internet några dagar. Det blev inte så mycket plockat från frukostbuffén 😉

 2. Trevlig park där med alla fåglar… ska lägga det på minnet – tack för tipset 🙂
  Och den där slussen med båthissen – spännande!
  Ha en bra helg!

 3. De flesta länder och däribland Tyskland har som synes mycket att visa upp och erbjuda, om man lämnar autobahn. Vi sparar länderna ”nära hemma,” tills vi blir äldre och tar länderna långt borta först. Bra att veta om lite guldkorn. Mvh Matts & Birgitta i Normandie

  1. Tyskland har ju oerhört mycket mer än autobahn, har hittat en massa pärlor jag inte ens trodde fanns. Smart resonerat, att upptäcka det på ”ålderns höst” 🙂

 4. Jasså ni hittade tillbaka till Walsrode:) där trivdes vi också, trots att man övernattar på deras parkering till fågelparken. Men det är så lummigt o grönt så man trivs bra ändå. Skulle gärna åka tillbaka dit och gå in i fågelparken, vilket vi inte gjorde när vi var där. Det var så trist väder så vi kände inte för det. Härliga bilder du tagit ialla fall. Kul att se. Jag har också saknat dina inlägg. Men förstod att internet inte alltid finns till hands. Ibland måste man också ha transportsträckor för att komma nån vart. Speciellt om man åkt ner långt på semestern. Man måste hinna hem också:) 🙂 i tid.
  Hoppas ni har det bra annars. Kram fr mej:)

  1. De gånger vi passerat och inte stannat i Walsrode kan lätt räknas på ena handens fingrar. Roligt att höra att man är saknad – kram till dej med 🙂

 5. Ibland är det tråkigt att Tyskland tenderar till att bli ett transportsträckeland. Det finns ju verkligenmycket stt se där också, det har vi i alla fall lärt oss. Men vi åker ju gärna i Tyskland därför vi vet att det finns mycket om man bara åker av Autobahn . Men ibland hinner man inte med att stanna för vägarna är bra och det går undan med milen. Vi försöker att åka mycket småvägar och upptäcka, men då måste man ha tid på sig och vi tillhör ju friherrarnas skara och kan ta oss tiden. Skönt att slippa köra en bit och sitta på färjan och ändå transporteras och äta gott. Kör försiktigt resten av er resa. Kram 3 M

  1. En blandning med stora och små vägar passar oss. Men helt klart är att man måste av autobahn, för att upptäcka nåt. Och Tyskland är vackert! Färjerutten Göteborg-Kiel kan klart rekommenderas – fungerade perfekt och vi ”vann” 90 mil, som vi slapp köra. Kram

 6. ser ut att vara ett bra tips för våran del,,tackar 🙂 tanken är ju att röra oss i de trakterna snart?!

Kommentarer är stängda.