Dagens Söndagsnöje

Eftersom det  princip har regnat hela dan, måste vi ju hitta på nåt att göra. Så vi for in till den lilla staden Eguisheim. Staden är födelsestad för Påven Saint Leo IX och han föddes år 1002, så mycket var väldigt gammalt. Nu kan jag tycka att det är lite för mycket tillrättalagt, för välrestaurerat. Visst är det mysigt med alla gamla hus men behållningen var nog alla de stork-bon som fanns här. Dom var annorlunda och lite häftiga faktiskt. Och så dom låter!

Vi köpte också med oss en Tarte Flambeé ortens specialpizza, till middag. Den avnjöts, tillbaka på campingen, med regnet som droppade på taket. Pizzan var en botten, på den olika sorters ost, strimlad lök och strimlad skinka. Ganska hårt gräddad så kanterna var rejält knapriga. Vad jag tyckte om den? Nja, i mitt tycke väldigt ospecell och jag föredrar nog wiskey-pizzan  🙂


8 reaktioner på ”Dagens Söndagsnöje

 1. Trevliga och kulturella bilder. Här har också regnat från morgon till kväll. Kollade till och med om jag skulle sätta på golvvärmen under dagen, men avstod. I natt satt vi ute till klockan ett och idag har vi suttit inne hela dagen Tur att vi tog vara på det när det gick. Ha en fortsatt trevlig resa.

  1. Oj har regnet kommit ända ner till er, nu. Ja det gäller att njuta medan man kan. Ha det bra ni med! 🙂

 2. Vi har varit där och handlat vin. Det är riktigt fint, även om vi kan hålla med om att allt är så väldigt tillrättalagt. Men vi tycker att det finns inga bättre viner någonstans. Vi gillar en del av maten också. Det är inte så där superfranskt i området heller, utan de kan prata andra språk också. Vi kommer att åka ner i slutet av sommaren och njuta. Blir nog Kaysersberg med omgivningar. Ribouxville är en annan fin stad efter Route de Vin. Lite avis blir vi, men kör försiktigt. Kramar 3 M

  1. Vinerna från Alsace är det nåt speciellt med och visst är det bra att kunna prata tyska, det är lite lättare än franska, tycker jag 😉 Då har ni en härlig resa framför er framåt sensommaren! Kram

  1. Visst var det charmigt och helt klart värt ett besök. Det finns annat på menyerna också 😉

 3. Vad fina bilder. Såg trevligt ut. Har aldrig sett storkbon på detta sätt. Så läckert:) lite högt upp dock. Pizzan lät inte sådär god;) men allt går ner när man är hungrig. Sköt om er o ta det lugnt i trafiken. Kramiz

  1. Tror storkarna bara finns högt upp…. Jag har heller aldrig sett detta tidigare och det var lite mäktigt, faktiskt och att det var så många bon den lilla staden. Tack och kramiz till dej med

Kommentarer är stängda.