Onsdag 13 juni 2012

I natt har det regnat till och från. Men det har bara låtit mysigt eftersom det inte regnat så hårt.  Camping La Chevrette hade gratis wifi och det var nåt jag var riktigt glad över. Varfördå undrar du kanske? Jo, vi upptäckte igår kväll att – när jag uppdaterade vår GPS hemma– gick nånting snett. Spanien mfl länder fanns inte längre! Men som tur var hade vi datakabeln med oss och trots att signalstyrkan var ganska låg, så kunde datorn stå ”och tugga” halva natten, så en ny kartuppdatering kom till. Så nu kan vi fara vart som helst

Vi kom i alla fall i väg vid 7.45 i morse. Det var svalt, bara 16 grader. Och det höll sej så framåt Vishy. Och ännu bättre blev det vid Clermont-Ferrand och när vi körde på gratis-motorvägen A75, som går mellan Clermont-Ferrand och Beziers, började det bli skapligt varmt i bilen.

Vi åt en snabblunch i Millau. Denna fantastiska stad som ligger långt nere i en canyon. Vyerna häromkring gör mej andlös. Det är så vackert att det nästan gör ont. Och det måste upplevas. Att återge det på foton går inte.

Ännu längre ner mot Medelhavet satte vi på AC:n en stund. Vi passerade avfarter som Servian och Murviel. Och på båda dessa ställen har jag bloggvänner! Jag vinkade – vet inte om ni hann se det 🙂

Nu har vi kommit ner till Canet-Plage och camping Mar Estang ****. Den ligger alldeles bredvid havet, rakt ut från Perpignan och finns med i ACSI-systemet. Här är platserna rymliga och det finns både soliga och skuggiga platser och vi har valt en med både och för vi hade + 27 i skuggan när vi anlände. Helt perfekt. Vi har nyss ätit en god middag bestående av whiskymarinerade biffar och bara njuter av livet. Om vädret håller i sej stannar vi nog ett par dar här innan vi drar vidare till Spanien och camping Cala Gogo i Calonge, ett stenkast norr om Platja D´Aro.