Söndag 10 juni 2012

Då var vi äntligen på väg. Vi lämnar hem och inneboende husvakter, i strålande sol. Härligt att vara på rull. Det dröjer dock inte så länge förrän molnen drar ihop sej och regnet börjar falla. Nåja – det är ju bara transportsträcka idag, så det är väl ok. Vi har i år valt att färja Göteborg- Kiel och det är ju nytt för oss eftersom vi i princip alltid tagit rutten Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarten. Det är iallafall intressant att prova nåt nytt. Vi kommer ner till Göteborg i god tid, köper en pizza och börjar köa för att komma ombord. Ca 1,5 timme före avgång (kl 1900) släpps vi på. Vid incheckningen får vi hyttnyckel och sedan är det bara att göra sej hemmastadd i hytten.

Men dra på trissor så stor färjan är! Stena Scandinavica är enl uppgift drygt 243 m lång, knappt 30 m bred och 42 m hög! Vår hytt ligger på 9:e våningen. Sammanlagt finns det 492 hytter och färjan tar 1300 passagerare. Nu är den långt ifrån fullbelagd, detta flytande hotell. Långt därnere syns en långtradare som ska med…


2 reaktioner på ”Söndag 10 juni 2012

Kommentarer inaktiverade.