Det kom en utmaning

Vi fick en utmaning och våra bloggvänner Freedomtravel Kul – tack för den! Det får mej att tänka till lite extra och dela med mej av det jag kanske glömt….

Vad får dig att fastna för en blogg? Jag vill läsa en lagom mix av fakta och personliga inslag. Gärna bilder men helst inte reklam. Å så ska det handla om husbil och resor, förstås!

Vilken bok har du läst nyligen, som du vill tipsa om? Den senaste bok jag läste var ”Att bila i Europa”  – helt klart värd att läsa för den som vill ge sej ut på äventyr. Annars lyssnar jag på ljudbok och en jag vill rekommendera är Drömmen om Everest av Jeffrey Archer Boken handlar om George Mallory som troligen är den förste att bestiga Mount Everest. Läsaren får följa hans liv, dröm, planering, familjeliv och sedemera hans död. Välskriven story och det var svårt att sluta lyssna – hela tiden ville jag veta hur det skulle gå. Rekommenderas varmt!

Vad är det senaste du köpt till hemmet?
En vattenkanna med kolfilter att ha i husbilen

kan du tipsa om en enkel och god förrätt? (Recept!) En mycket enkel, men smakrik förrätt, är en Enkel Ruccolasallad. Lägg en bädd av ruccola på en tallrik. Skiva över mogen Chevré och avsluta med att ringla över lite honung. Godast är Lavendelhonung men den finns nog inte här hemma….

Kan du tipsa om en enkel och god efterrätt? (Recept!) Den snabbaste desserten är en hallonglass. Häll 1 dl djupfrysta hallon i matberedaren. Häll på 2,5 – 3 dl grädde och lite socker (eller Stevia) Kör en kort stund med kniven och du får en härlig hallonglass på ett par minuter. (Hallon kan bytas ut mot vilket djupfryst bär som helst)

Om det blir ”hämtmat”, vilken mat hämtar du helst hem? Vi har en fantastisk Thai-restaurang där vi gärna köper hem kyckling/fläskspett med jordnötssås. Hämtar jag till mej själv och döttrarna blir det sushi. 🙂

Vilken är den bästa resa du gjort och varför? Varje gång jag är iväg, tycker jag att just det här var den bästa resan…. Men om jag måste välja nåt får det bli den allra första europatripen med husbil 2002. Det gav mersmak.  😉

Vilken är den värsta upplevelse du varit med om på en resa? Det värsta var 2008 när vi var till Italien med vår nya Hobby. På väg hem – vid Brenner – tag det tvärstopp. Vi fick ringa assistsansservice och bärgare. Allting fungerade sedan hur bra som helst, men glädjen försvann.

I vilket land eller på vilken plats har du fått godast mat? Berätta! Nu blev det svårt…… Men ett matminne som överraskade var faktiskt en pizza. Vi hittade en härlig pizzeria i Guillinova, Italien. Där fick jag en pizza där botten gräddades. Utan nånting på. Sedan garnerades den med ruccola, tomat, bresaola och flagad parmesanost. Den smakade himmelskt!

Tipsa om en stad i världen du gillar! Florens, för den överraskade och bjöd på saker jag inte förväntat 🙂

Var i Sverige semestrar du helst? Vart som helst, bara det är söderut 😀

Jag lämnar stafettpinnen, till den som vill plocka upp den 🙂

7 reaktioner till “Det kom en utmaning

  1. Har gjort denna utmaning själv. Det är så roligt att se vad andra haft för sig också:) vissa saker tycks va lika hos många. Kul.

  2. Lite svårt att komma ihåg en del saker, men håller med om att det är mycket trevligt att läsa andras utmaningar. Och visst är en del lika – många av oss har ju husbilen och resande som gemensamt intresse.

  3. Kul att du hängde på och intressant att läsa svaren! Det är ju bra att det finns vägassistans, men jag förstår att det inte känns kul när man hamnar i situationen när man måste använda sig av det…

  4. så fick jag lite nya tips på för o efterrätt 🙂 tackar!
    och nu kan du ju inte läs min blogg mer, den handar ju inte om husbilar längre 😉 ha ha ha, får väl lägga in lite av Biggen ibland så jag får behålla dig
    kramar

    1. Jag läser faktiskt annat åxå, men mest om husbilar. Din blogg lämnar jag inte – inte heller de andra jag har på min ”favoritlista”. Det finns en hel del som INTE handlar om husbilar 🙂

Kommentarer är stängda.