Stenhårda trafikregler i Frankrike

Ska du åka på bilsemester i Frankrike? Från1 juli 2012 måste du ha med dig en alkotestare för att mäta promillehalten – annars  kan det bli det böter på 11 euro. Det skriver AutoMotor & Sport  i en artikel. Målet är naturligtvis att minska antalet rattfulla bilförare. Frankrike har en gräns på 0,5 promille och här i Sverige har vi 0,2 vilket betyder att de flesta kan ta en lättöl till maten. Fransoserna (och många med dem) kan alltså ta ett glas vin och sätta sej bakom ratten. Högsta promillegräns – 0,8 – tillämpas i Storbritannien, Lichtenstein, Mexiko, Malta och Quebec i Kanada. Om övriga länder kan du läsa här, på sajten Alkohol Utomlands  Böterna kommer dock inte att börja utkrävas förrän den 1 november 2012 kan jag läsa i Vi Bilägare

Engångsalkotestare kommer att kunna köpas för 1-2 euro vid landets gränser, på färjor och i varuhus.  Lagen rekommenderar fordonsförare att ha med sig två stycken, så att en ny finns redo direkt om den första används.

Fler stenhårda regler:
Alla förare i Frankrike måste redan nu ha med sig varningstriangel och reflexväst i bilen. Västen ska finnas i kupén, och inte i bagageutrymmet – annars kan föraren få betala böter.
Dessutom är gps-navigation som visar var fartkamerorna är placerade förbjudna. Här är bötesbeloppet 1.500 euro och det spelar ingen roll om systemet är avstängt.

Vad tycker du om dessa regler – rätt eller fel?


4 reaktioner på ”Stenhårda trafikregler i Frankrike

  1. Skönt att inget hände… !
   Det jag själv inte förstår, vad gäller fartkameror, är att i vår kartbok finns det symboler för fartkameror utsatta!
   Och vi har en alldeles ny frankrikekarta från Michelin.
   Varför ska det då vara förbjudet att ha i GPS,n ??

 1. Vila en kommentarsom kom in på ”rätt ställe”. Ska vi skriva om den kanske. Vi har haft jätteproblem att kunna lämna kommentarer på just din sida. Varför vet vi inte, men det har krävts logik på wordpress hela tiden. Men idag funkade detsom väl var. Tack för bra inlägg. 3M

  1. Låter väldigt trist om ni har problem med kommentarer här. Jag hoppas verkligen att det är tillfälligt. Annars vill jag veta vad som krånglar så jag får försöka lösa det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.