Ordkontroll

Den senaste tiden har jag hittat och läst långt fler bloggar än jag nånsin trott att jag skulle göra. Det som jag slås av är att så många har har ordkontroll (captcha) på sina bloggar. Det gör det hela lite omständigt att lämna en kommentar och ibland hoppar jag därför över, och struntar i att lämna en kommentar. Har sökt efter information på nätet om det verkligen behövs och isåfall varför, men jag har kommit fram till att det är onödigt. 

Blogger har ett effektiv inbyggt spamskydd och det håller robotar borta. Och skulle någon vilja spamma min blogg, gör den personen det, även med ordkontroll! 
Jag har bloggat sedan februari 2009 och har aldrig drabbats. OM du har din ordkontroll på – varför inte testa några veckor utan? Se vad som händer? Blir du spammad? Eller får du fler positiva kommentarer? 

16 reaktioner på ”Ordkontroll

  1. Har oxå märkt av detta på många bloggar men vet faktiskt inte hur det är när man kommenterar hos mig;)

  2. jag hoppas inte jag har det…för det är inte meningen i såfall. Har märkt på några blogg.se där jag finns att det ibland poppar upp på någons blogg som inte braukar ha det, för att sedan på nästa inlägg inte finnas. Skumt!

  3. Kollade hos dej och jag kan berätta att du har ordkontrollen på. Förstår att det inte är så lätt alla gånger att veta om man har det på – man kommenterar ju inte hos sej själv 🙂

  4. Jag håller med om att jag slutat kommentera på vissa bloggar som är mer än omständiga. Jag har haft min blogg sedan 2006 och bara en enda gång råkat ut för \”illvilja\”.

  5. men nu har jag gått igenom alla inställningar och hittar inget ang ordkontroll. Praovade kommentera hos mig själv, gick utan kontroll. Nu är ju min fråga, är det såhär varje gång du ska skriva hos mig. Ska fortsätta leta

  6. Jag håller med om att det är lite omständligt med ordkontroll. Ännu värre tycker jag när man måste ha ett google-konto, för då måste man hålla på att logga in för att sen gå tillbaka och kommentera… Definitivt värt att prova utan ordkontrollen!

  7. Måste jag logga in nånstans slutar jag absolut kommentera! Det ska vara enkelt och smidigt. Tack för att det är enkelt hos er också!

  8. Det svåra är ibland att tyda vad man skall skriva in. Vi hade otur med vår gamla blogg och hade fulingar som la in virus som var nästan omöjligt att hitta. Nu har vi annan programvara som spärrar sådant elände. Dessutom så godkänner vi först vad som läggs in. Det är kul att följa andra bloggar med samma intressen som vi själva har. Välkommen att besöka vår sida också. Tack för dina positiva inlägg. Hälsningar 3M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.