Polis-razzia i Sälenfjällen

Läser i gårdagens tidning, Borlänge Tidning, att polisen gjort razzia i Sälenfjällen. De stoppade en berusad busschaufför, ett 70-tal bilister, överlastade långtradare, olagligt trimmade skotrar och överlastade husbilar.

Inspektör Jonny Skarp från Dalapolisens trafikavdelning berättar att många husbilar har mycket dålig lastvikt (som om vi inte visste det…) Husbilen i detta fall hade en lastkapacitet på 200 kg och lasten var dubblerad.

Har du koll på lastvikten i ditt fordon? Har du bantat ner packningen för att klara gränsen? Eller har du bil med hög lastvikt?

8 reaktioner till “Polis-razzia i Sälenfjällen

  1. Skönt att de håller lite ordning på vägarna och de som sitter bakom ratten.En del av anledningarna att vi bytte till en större bil. Nu får vi lasta 1050 kg.

  2. Önskar att vi hade högre lastvikt! Vi har försökt ta bort en del saker som väger mycket och tänker alltid på hur vi packar, men vi har ändå svårt att klara gränsen. Om vi skulle köpa husbil idag skulle vi titta mer på lastvikten. När vi köpte vår husbil hade vi ingen koll alls, så det var inget vi tänkte på…

  3. Vi bytte av samma anledning. Den förra vi hade, då körde vi med överlast hela tiden och det gick så långt att vi tyckte det var lite olustigt att fara ut… Nu har vi också drygt 1000 kg till last och det känns jätteskönt.

  4. Precis så var det för oss också. Och i vår förra husbil rensade vi rent på allt, det gick så långt att vi till och med sparade in på kläder när vi for iväg på långresa. Om vi behövde fick vi väl köpa en tröja… Nu är det jätteskönt att bara packa utan att tänka. Kan förresten tipsa om sidenhanddukar – funkar kanonbra, väger mycket mindre och tar mindre plats. http://fajersson.blogspot.com/2011/10/handdukstest.html

  5. Vi har 550 kg att lasta men då vi lever compact living har vi gott om packningsvikt. Vi kontrollväger alltid bilen innan vi åker på utlandsresa bara för att veta att det är ok.Vi hade inte heller koll på detta vid köp av våra första bilar.

  6. Det där med lastvikten är ett bekymmer. Man vill packa med så mycket…och sen om man handlar nåt..då är det kört. Vi har börjat tänka mera pålastvikten vi också. Inte vill man böta heller:) 🙂

  7. Gubben har nog koll, men det är ju lite snött med lastvikt tyvärr. Speciellt om vi är alla fyra så blir det ju än mer grejer. Tonåringar brukar vilja ha lite saker med sig, typ xx antal ombyten och x antal par skor, datorer mmMen visst är det ju viktigt med vikten, men varför det ska vara så dålig lastvikt på många bilar kan man ju undra.

  8. hu ja, den där lastvikten hade vi problem med på biggen. Får tacka vår stjärna att vi inte blev stoppade eller att något hände. Inte några jättemängders övervikt men allt räknas ju…nu behöver vi inte längretänka på det…kram

Kommentarer är stängda.