Megastor husbil eller liten smart

Dags att byta till en större husbil? Då kanske du kan få tag på en DERBUS som sägs vara världens största husbil. Iallafall om man ska tro Guinness rekordbok. Husbilen/bussen är 18 m lång, 2,5 m bred och 4 m hög så nog har man svängrum där inne. Å andra sidan behöver bussen också stort svängrum….

Tycker du detta är för stort finns det ju andra alternativ. Varför inte satsa på en Smart med husvagn? Denna hittade jag på den tyska sidan motor-talk Eller så kan vi nöja oss med nånting mittemellan, nånting ”lagom”. 

11 reaktioner till “Megastor husbil eller liten smart

  1. Oj hjälp vilken jätte! Det känns som att man skulle kunna bo många i den där! fast ofta är det ju inte så. När man tittar in i enorma husbilar brukar det inte vara fler sängplatser, bara längre och lyxigare soffa och mer \”luft\”…

  2. Hej,kanske skulle du tycka det var kul att kolla på min blogg. Såg att du varit inne på vännerna Inger och Bertils Frankrikesida. Precis som de bor vi permanent här i Provence i en liten by. Jag skriver om vårt franska vardagsliv men också om våra husbilsresor, både när vi kör tur och retur till Sverige men också när vi gör längre och kortare utflykter i Frankrike. Jag ser också att vi har gemensamma bloggvänner som Mira och Freedomtravel. Oss hittar du på http://sydfranskby.blogspot.com Livet i en sydfransk by.Hej från Monet!

  3. I bilderna fann det plats för gäster. Jag trodde först att det var \”påhänget\” därbak, men det verkar inte så. Men visst stämmer det – ju större bil, desto mindre familj.

  4. Hej Monet. Kul att du hittat hit! Självklart ska jag kolla in din blogg! Kul att ni bor därnere och far husbil hem hit…. blir lite \”omvända världen\” gentemot vårt liv.

  5. Klagar husbilsägare på höga bensinpriser nån gång?Tycker väldigt illa om husbilar. Det räcker med att ha jättelånga lastbilar på vägen utan att behöva sitta bakom sniglar som inte kan lämna hemmet utan att ta hemmet med sej. I synnerhet om man kör i långa uppförsbackar.Måste var kul i alla fall, för det är så många som är ute på vägarna.Och definitivt praktiskt. Om man har råd med bensinen, förstås.Ruth i Virginia

  6. Hej Rut i Virginia. Vad roligt att du hittat hit! Visst klagar vi på höga priser. Men eftersom husbilslivet är så avstressande (iallafall för oss) tuffar vi på med vår bil. Det är praktiskt – allt man behöver finns med. Vår bil är lagom stor. 6.80 lång, dieseldriven och snabb. Den drar lite drygt 1 liter/mil så det är OK. Och priset på diesel jmf med bensin är i princip lika, här i Sverige numera. Tråkigt att du inte tycker om husbilar men kan förstå det, om de blir stoppklossar i trafiken. Gissar att det i Virginia finns bra många flera jättehusbilbilar, än vad som finns här hos oss. Ha det gott!

  7. Med tanke på hur hög vägskatt den tunga sidan faktiskt betalar så får de helt klart vara på vägen utan att en massa ska klaga. Skaffa dig lite mer förståelse för dina med trafikanter så kommer du dels bli en bättre förare, men också gladare inombords.

Kommentarer är stängda.