En pärla i Dalarna
I internetupplagan av The New York Times står Dalarna, med Dala-Husby Hotel och Zornmuseet, listad som en av de 45 platser i världen man bör besöka under 2012!
Övriga platser som nämns är Chiloé Island, Chile, Sydkorea och surfeldoradot Nosara i Costa Rica. 

Fritt översatt kan man i The New York Times läsa att ”Dalarnas djupa skogar och glittrande sjöar hyser traditionella midsommarfester, och varje tegelstensrött hus förtjänar ett eget vykort. Med Dalarnas södra spets, bara 20 mil från huvudstaden, dit det är lätt att resa med bil, buss eller tåg, känns det rustika landskapet som en helt annan värld. Det har gjort Dalarna till en naturlig tillflyktsort för svenska målare som Anders Zorn, vars hem i Mora numer är ett museum och hantverkare tillverkar fortfarande nationalsymbolen dalahästen. Men Dalarna är inte enbart för sommarresor, varje mars månad arrangeras Vasaloppet, ett av världens största skidlopp i regionen, och hösten bjuder på fantastiska lövverk och rika vilträtter på försvånsvärt sofistikerade restaurangder som Dala-Husby Hotel.” Vill du läsa själv om de övriga 44 platserna kan du klicka här.
Jag var där på konferens med jobbet igår (och vi blev lite upplysta…). Hotellet har en mycket rustik inredning och vi blev väl mottagna. Vi var mycket flitiga och det var med glädje vi satte oss till bords för lunchen. Lunchen var fantastiskt god. Köksmästaren och delägare Viktor Angmo har erhålli ett flertal utmärkelser. Bla utsågs han till Årets Viltkock år 2001 

Har du besökt Dalarna och vad tycker du isåfall bäst om? 

8 reaktioner till “En pärla i Dalarna

  1. inte vad jag kan komma på just nu men det ser fint ut och allt bra lite lyxigt att få komma på konferens på ett sådant ställe. En annan får vara glad om man hamnar i kulturhuset i Åstorp ;-)kram

  2. Vi åkte Siljan runt med husbilen i Kristi himmelsfärdshelgen förra året. Och hamnade mitt i Siljan runt på cykel. Det var en fin resa. Dessutom är jag född där…

  3. Jodå, vi har varit i Dalarna både med husbil, fricampade i Mora vid Siljan och hyrt stuga i Rättvik. Skulle ha besökt Zornmuseet men det var stängt när vi var där.Vi har planer att göra en resa i vår till Dalarna under en långhelg.

Kommentarer är stängda.