Ta kontrollen över ratten!

bilden lånad från Google

Jag skulle vilja uppmana alla kvinnor, äldre som yngre, att ta över ratten!

Tänk att vi är på semester och någonting inträffar. Maken kanske får ryggskott, migrän eller nåt ännu värre.  Har jag då lite vana av att ratta campingekipaget, kan jag ganska enkelt ta över. Om jag däremot inte är van, kan jag väldigt lätt hamna i en enorm stress-situation. Dels blir jag stressad av att maken inte mår bra, dels blir jag stressad över att jag inte är van att köra vårt campingekipage. Alla frågor dyker upp i huvudet Hur ska jag ta mej ut på vägen? Vad gör jag om jag möter en långtradare?”  

Med lite vana kan åtminstone en del av den pressen försvinna. Så ta chansen, att öva i lugn och ro och med lugna förutsättningar. Öva på stormarknadsparkeringen efter stängning. Kör en sträcka på motorvägen eller någon annan stor och bred väg. Kör mot koner, eller ställ ut maken som ”pinne” Observera dock att det inte är tillrådigt att köra på honom! Då kommer han aldrig att släppa ifrån sig ratten mera. 
Och till er alla män som inte alls vill släppa ifrån er ratten – låt oss prova, misslyckas och lyckas och en dag kommer ni att tycka det är skönt att kunna sitta bredvid och se på utsikten.

14 reaktioner till “Ta kontrollen över ratten!

  1. Helt sant. Nog måste man kunna ta över eller avlösa varandra.I sommras skulle min man få sitta o ta det lugnt medan jag körde husbilen.Jag hann inte mera än att sätta mig bakom ratten o börja köra så vräkte regnet ner. Jag kan säga att det inte var så speciellt roligt att köra då.Det formligen öste ner. Snacka om att det var fel tid att avlösa honom just då:)Men det gick bra. Så nu har jag provat även det, köra i ösregn.

  2. Håller med dig. Det är viktigt att vi kvinnor får träna att köra. För min del blir jag titt som tätt uppmuntrad till att ta ratten. Ha dé!

  3. Har ännu inte kommit till ratten…..fast gubben min brukar säga att vi ska ut och övningsköra….så jag får väl ge mig på det snart.Vi har ju inte så stor bil så om det skulle hända nått tror(vet) jag att jag skulle reda ut det om vi inte står väldigt trångt till.Trevlig kväll:)

  4. Leena, då tycker jag du ska lyssna på gubben din :)Det är ju tur att vi inte har kanonstora husvagnar… det skulle nog va lite värre… Trevlig kväll till dej med!

  5. jag hade nog aldrig accepterat att inte få lov at köra, tror att det var jag som körde husbilen mest…hmm, förutom när det skulle backas då förståss, för det lämnade jag gärna bort! hatar att backa även med personbilen, är riktigt usel på det!Tur du varnade för att man inte får lov att köra på gubben vid övning 🙂 ;-)snyggt du fick härinne nu!kram

  6. Helt rätt! Tyvärr har jag själv har slutat köra bil för massor av år sen, och det beror på att jag inte vill. Det är inte Anders som hindrar mig. Fast jag är en himla duktig bilförare från passagerarplatsen. Stackars Anders… 😉

  7. Backa på du Agneta – man känner när det tar emot 🙂 🙂 När jag är utan gubbe i husbilen, skickar jag bak en av tjejerna som får titta ut genom bakfönstret. Tack och kram till dej med!

  8. Visst är det skönt att vara bäst, så där emellanåt :p Jag hade en t-shirt en gång där det stod \”Tjejer kör bättre än killar\” men den har krympt…

  9. Har bara en gång testat att köra….på en stor parkering. Känner mig ganska nöjd med att maken kör och jag håller koll på vart vi ska. Han är urusel på att läsa kartan. Men visst håller jag med att det är bra att vi kvinnor också tar över ratten ibland, känner som Leena….när det väl behövs så klarar jag det nog, men inte inne i trånga städer. Kul att du fixat sidan igen.

  10. Oj, nu får jag sådär lite dåligt samvete… jag har ju inte ens körkort!!! Och, hmm… ingen liiiten bil att övningsköra med heller 😉 Peter är visserligen bekväm med att köra, men visst, det skulle kunna hända något så att det vore bra om jag kunde köra… har tänkt på det många gånger…

Kommentarer är stängda.