Bocken brinner

Och så var det slut. Igen. Det är inte så många år bocken i Gävle klarat julen. I morse brann den ner (eller upp?) igen. Så nu är det bara slut kvar. Vad trist att den inte kan få stå kvar där på torget, pampig och vacker.

Bara ett svart förkolnat skelett kvar….. 

och så här fin är den, när den får vara ifred

2 reaktioner till “Bocken brinner

  1. Med min oförskämda julbock Bruce som jag dras med varje jul, så kan jag ha en viss förståelse att man känner för att bränna ner dom… ;-)Ungefär som när jag hade en säl i badrummet. När den gapade och skrek klockan tre på natten och jag var tvungen att gå upp och mixa strömming och fiskleverolja som luktade PECK (ännu värre luktade det som kom ut ur andra änden…). Då kände jag: Ge mig en klubba… :-D(Jag hoppas du (och andra) förstår att jag varken vill att nån ska bränna ner bocken eller klubba sälar…):-)

  2. jag håller med om att det är lite synd att det ska brännas ner/opp varenda år. VArför inte njuta av den fina bocken? Eller är det bara så att det MÅSTE brännas för att det gjorts så i alla år?

Kommentarer är stängda.