Olivträds-akuten, Hallå??

I flera år har jag haft lavendel och kryddörter i mina rabatter. Det är nåt speciellt att känna doften av dem. De liksom påminner om husbilsresor vi gjort till varmare länder. I våras när jag fyllde år, fick jag ett olivträd. En underbar present som jag verkligen önskat mej. Det trivdes dock inte så bra i mitt inomhusklimat. I princip omgående föll blommorna av. Och snart började det tappa bladen.

Jag fick rådet att ställa ut det. Genast sköt det nya skott och trivdes mycket bra. Nu har det fått flytta in på altanen och det ska ju klara neråt -10 grader. Men hur gör jag om det blir kallare? Ska jag ta in det, med risk för att alla bladen faller av eller ska jag låta det stå ute hela tiden, med risk för att det fryser sönder? Har du nån erfarenhet av olivträd och hur sköter du om ditt? 


4 reaktioner på ”Olivträds-akuten, Hallå??

  1. har tyvärr inget bra svar. Har själv funderat på samma sak hur tex olivträd och andra mer \”exotiska\” träd och buskar skulle klara sig här uppe i vår mörka kalla nord. Skulle va kul att ha lite annorlunda träd och så annars.Ja… man får längta och planera våren nu….

  2. tyvärr ingen info att ge dig, mer än att googla på det! Håller tummarna för att du får något bra svar och att det klarar sig över vintern!sv; japp, ska se till att hon ger bloggrabatt om 7 år 🙂

  3. Ninni – Ska hålla dej uppdaterad, så kanske du skaffar ett olivträd nästa år.Amacasa – Det kanske blir ditt tips jag får ta till, till våren…Agneta – har letat men får fram motstridiga uppgifter :p Men tack för att du håller tummarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.