Dala Husby

Idag har jag tillbringat dagen på Dala Husby Wärldshus   Värdshuset ligger vid Dalälvens strand, lugnt och fridfullt. Under sommaren inbäddad i lummig grönska. Nu är ju i och för sej träden kala, men det är vackert ändå. Det har genom många generationen fyllt sin uppgift som skjutsstation, näringsställe  och samlingsplats. Tidigare hette gåden Smedby Gästis och det ursprungliga namnet var Smedby Gästgivaregård. Värdshuset har anor från 1700-talet men förstördes nästan helt vid en brand 1903 för att sedan byggas upp igen. Dagen har, för min del, ägnats åt psykosocial arbetsmiljö. Ett intressant ämne. Här nedan några bilder från Värdshuset. 
Välkomnande entré

Dukat för lunch

Dalälven rinner precis utanför

Utsikt från fönstret i en av matsalarna

En värmande brasa är skönt i höstrusket

En liten hörna att mysa i

4 reaktioner till “Dala Husby

  1. såja, nu har din sida stått framme i mer än 2 timmar, kanske dax att skriva ner en rad eller två :-)det ser jättefint ut, hade varit härligt med en utbildningsdag där! Min senaste hade jag inklämd i en sal på kockums fritid i malmö, såg inte alls sådär trevligt ut!kram

  2. Matts – skulle tro att det går alldeles utmärkt att stå där med husbilen om ni är i krokarna. Elisabet – kanske tur att det inte det var solsken, då hade jag bara suttit och tittat ut genom fönstrenAgneta – en fin och trivsam miljö skadar aldrig. Du får väl lägga in ett önskemål om att fara hit på nästa utbildning ni ska ha!

Kommentarer är stängda.