Koncentrerad bilkörning

EU skärper trafiksäkerheteskraven och kräver ett förbud mot att sms:a, mejla och surfa på nätet i samband med bilkörning. Därför tvingas nu Sverige – som sista land i Europa!- att införa ett sådant förbud. Detta enligt en resolution som Europaparlamentet nyligen antagit. Detta står att läsa i ett pressmeddelande från Motormännen. Pressmeddelandet i sin helhet kan du läsa här 

Jag pendlar 8 mil om dagen. Alldeles för ofta ser jag situationer som skulle kunnat bli riktigt otäcka, men det har gått bra – hittills…Handen på hjärtat, det har hänt att jag svarat i telefonen när jag suttit bakom ratten. Och därför vet jag så oerhört okoncentrerad jag blir på bilkörningen. Så numera får det plinga och ringa bäst det vill i telefonen! Jag svarar när jag stannat. Jag välkomnar därför ett förbud, å det varmaste. Tråkigt nog innefattar inte förbudet mobilprat vid ratten. Vad tycker du? Ska man kunna sms:a, prata och mejla hur som helst när man kör?


3 reaktioner till “Koncentrerad bilkörning

  1. smsa är rent förkastligt vid ratten, en gång har jag gjort det och aldrig mer säger jag bara! TYcker att det är ett bra förbud. Samtalar gör jag däremot ofta, men har handsfree i bilen som kopplar upp sig..i förra bilen hade jag hörlurarna på mig. så just att få samtala, den biten vill jag nog kunna fortsätta med när jag kör.

  2. Här i Spanien är det sen flera år tillbaks förbjudet att ens prata i telefon när man kör.Jättebra!

  3. Man blir lite förvånad att Sverige ligger sist när det gäller en sån här regel. Vi brukar ju annars ligga ganska långt framme när det gäller trafiksäkerhet.

Kommentarer är stängda.