Viktiga sushi

Övervikt. Hur många av oss dras med övervikt, om vi ska vara ärliga? Ja kanske du tänker, några kilon borde jag kanske gå ner. Fast nu tänkte jag närmast på övervikt i husbilen. Hur lätt är det inte att ta med sej, sånt man kanske inte behöver. Sådana där bra-att-ha-saker. Och hur mycket sånt släpar man inte på? Kanske några extra handdukar. En extra förpackning värmeljus. Fem par skor om man skulle råka få skavsår. En jätteförpackning hårschampo bara för att det var billig. Hårfön, kaffebryggare och micro. Tjocka kartböcker och tegelstens-romaner. Vad är det för prylar som du har sorterat bort, från packningen? Eller har du ett fordon med bra lastvikt? Berätta gärna för oss hur du har löst det.
Sen händer det att käre maken drar iväg på tjänsteresa, så där nån gång emellanåt. Den enda fördelen med det är, att eftersom han inte gillar sushi, så passar vi på när han är borta. Så ikväll blev det hämtmat.
 
En Futomaki till Elin

En Mellan till Ida

och en Lax till mej. 

4 reaktioner till “Viktiga sushi

  1. Så gott det ser ut med sushi. Övervikt i husbilen är nog ofta. Det är alldeles för små lastmarginaler. När en massa utrustning är påhängd bilen, finns det inte mycket att vinka på vad gäller kläder, skor och mat. Får balansera med att inte ha full vatten och diseltank. Ha dé!

  2. Elisabeth – ja vatten behöver man ju inte ha fullt. Men lite tråkigare att ha lite i diseltanken, då får man ju leta mackar hela tiden, Ha det gott du med! //Anette

  3. Det är ju hopplöst med vikten… Vi är på gränsen redan när vi knappt packar nåt. Vi försöker självklart tänka på det. I somras lämnade vi t.ex. elverket hemma. Men det blir snabbt mycket packning: sängkläder, köksprylar, kläder, mat. För att inte tala om sånt som man monterat in: stereo, solceller… När vi ska åka på en färja mellan olika länder brukar vi tömma alla tankar för att ha så lite som möjligt.

Kommentarer är stängda.