Höstfundering

Satt och tänkte lite på det här med höst. Jag måste erkänna att jag är lite kluven till denna årstid. Å ena sidan är det mysigt med mörkret som kommer. Man kan tända ljus och krypa ihop i soffhörnan och titta på någon snyftare. Laga värmande grytor, långkok och dricka lite glögg. Leta på den tjocka favorittröjan från i fjol och damma av tofflorna. Botanisera bland resehandböcker och annan ”sommarlitteratur” och läsa dem som nån slags bitterljuv läsning. 
Jag kan också följa naturens skiftningar. Träden drar in sin sav och löven faller. Otroliga färgklickar som virvlar genom luften och följer med en vindpust som drar förbi. På samma sätt borde kanske jag ”gå in i vila” (eller kanske ide…) Att under hösten – och vintern – vila i det som varit. Sommarens härliga husbilsresor. Alla äventyr man varit med om. Bearbeta alla intryck. Sovra, lagra och önska. Hämta kraft. 
Å andra sidan är hösten mörk. Det blir kallt. Vinden biter i kinderna och kylan går igenom märg och ben. Det kanske blir strömlöst, när det stormar som värst?! Jag kan inte springa barfota ut till postlådan för att se om nåt roligt trillar in. Hela naturen blir grå. Och trist. Och kall så jag fryser. Och mörk så jag inte kan läsa. Snart börjar det väl snöa också och då måste det skottas. Då kanske jag får ont i ryggen. Iallafall om det blir  blöt-snö. Och får jag ont i ryggen blir jag ledsen. NEJ STOPP NU!! Nu räcker det. Hösten har faktiskt sin tjusning och det allra bästa är nog att jag kan grotta in mej i bilder från sommarens resor och återuppleva dem igen. Det väcker ju min upptäckarlusta – igen.
Vad tycker du om hösten?

7 reaktioner till “Höstfundering

  1. Här uppe i den Lappländska obygden har många lövträd redan avlövats. Frostnätter och frusen vattenpump är ytterligare en påminnelse om vad som stundar. Jag som är älskare hösten har upplevt att innevarande höst tyvärr blev alltför våt och grå för att få godkänt… Kan detta vara något åldersrelaterat? Oavsett vilket så påbörjas nu husbilsrullningen mot Sydeuropa och värmen./egon/

  2. Globde – jo, nog kan det vara åldersrelaterat. Kör förståndigt, söderut!Kurt & Margot – våren är bäst!Då ligger \”allting\” framför en…. Freedomtravel – det vore kanske bra om det verkligen var sommar, när det ska vara det (enl almanackan)Elisabet – ja det är fantastiskt att det kan finnas så många nyanser av höstens färgerHa det gott, du med!

  3. jag är nog osm du, hösten är lite dubbel. Gillar den för alla färger och de där klara höstdagarna när hela luften nästan krispar när man andas, men de där höstgråa regniga blåsiga dagarna klarar jag mig bra utan. Gillar nog sommaren bäst för då mår kroppen som bäst

Kommentarer är stängda.