Europa Park

Äntligen en bra internetuppkoppling…
Lördag 2 juli
Vi lämnar Bodensjön och far till Rust och Europa Park. Vi har inte varit här förut, så förväntningarna är inte uppskruvade. Vi har knappat in gps;n på Europa Park camping/stellplatz. Vi far dit och upptäcker att det är ju faktiskt en riktigt bra övernattningsplats. Här är ett perfekt underlag för alla fordonsslag. 
Ett liknande servicehus har jag aldrig sett.  
Söndag 3 juli
Parken öppnar kl 9.00 och vi laddar med lite mackor och dricka så vi orkar gå där inne hela dan. Det är gångavstånd från campingen och vi köar en kort stund innan vi kommer in. 
Vi är många som vill dit, men trots fint väder – och söndag – är det ingen trängsel.
Annars kan det väl vara bra att försöka undvika ett helgbesök.

Många attraktioner var ”skvättande”
Forsränning

Här är det ”valsafari” på G

Parkens parad. 

Parken är uppdelad i olika länder. Tex Spanien, Tyskland, Frankrike. Alla länder har sina egna restauranger/snackbarer så det är ingen risk att man behöver gå hungrig. Och i varje land finns det olika attraktioner att fara runt på. Mitt tips är att köpa en guide, i samband med inträdesbiljetten. Där står alla attraktioner (och vilken grad av skräck/kittling/rolig den erbjuder) Alla shower och uppträdanden står också i guiden. Tiden går oerhört snabbt och snart går vi hem, efter en dag med trötta fötter, härliga kittlingar i magen och mysiga upplevelser. Har du vägarna förbi – stanna! Det är ett besöksmål jag mer än gärna återvänder till!

En reaktion till “Europa Park

  1. Härlig park, vi har varit där ett antal gånger men då bott i Obernai med husvagn. Barnbarnet kräver i år ett återbesök på Europapark, då vi nu far med husbil är vi väldigt glada över ert tipps på ställplats!

Kommentarer är stängda.