Förflyttning

Den 21 juni
Det har varit en lite halvtrist dag. Vinden har vänt, så det har blivit kyligare. Och det kom faktiskt några doppar regn också. Humöret var det dock inget fel på – i alla fall inte hos de som jobbade på campingen. Kl 21.00 skulle sommarsolståndet firas. Vi såg fram emot det – men det enda som hände var att det spelades mycket hög musik och några småbarn hoppade omkring på scenen tillsammans med de anställda…. Hmm
22 juni
Inatt har det bjudits på både rejält regn och ett åskväder som heter duga. Därför packar vi ihop våra saker och åker ett par mil till Vias-Plage och camping Le Napoleon ****En mycket fin camping som ligger ”mitt i smeten” och det finns mängder av restauranger och butiker omkring. Servicehuset, poolen och campingtomterna får alla betyget MVG.
23 juni
Idag har vi ett strålande väder och bad och slapp vid poolen och på stranden. Jag har suttit utanför husbilen och lyssnat på cikadorna ”Le Cigale”. Jag kan inte riktigt bestämma mej, om deras entoniga gnisslande är avkopplande eller enerverande. Jag tror dock att det får bli ”avkopplande” för när jag hör dem påminns jag som semester, sol och värme. Och det ju det vi har!
24 juni
Åter en dag vid poolen och eftermiddagens stekande timmar slappar vi i skuggan. Vi passar på att tvätta bilen lite – den del som är i skugga. Det var välbehövligt och nu är den jättefin och blank igen.
En smarrig ”Tarte” till eftermiddagskaffet
Kvällens middag intogs på en av alla restauranger på gatan precis utanför. Och lite senare hälsade några skåningar på. Det ena paret hade vi träffat i Italien, vid Lago Trasimeno, för några år sen! I kan bara konstatera att världen inte är så stor längre.
25 juni
Marknadsdag i Vias. Vi stiger upp ganska tidigt och cyklar dit, innan det blir för varmt. Ingen ”höjdar-marknad” men ändå roligt att gå omkring och titta. Naturligtvis blev det dottern som shoppade – igen.