5-7 juni

5 juni 2009
Vi stannade inte alls på Farö, Danmark, som vi tänkt. Det var blåsigt och ganska dåligt väder. På färjan mellan Helsingborg – Helsingör kände vi att det gungade ganska kraftigt. Det var ju nordlig vind så det låg på från sidan. Vi hade tänkt att gå ut på däck – men dörren gick nästan inte att öppna, för blåsten var så stark. Vi rullade alltså vidare. Vi spanade efter fläder, som tidigare år har stått i full blom eller till och med varit utblommade, men vi såg nästan inga alls. När vi var i höjd med Farö bestämde vi att fortsätta till Heiligehafen. När vi kom till Rödby tog vi oss snabbt igenom biljettkontrollen och sen var det full gas till bana 8. Vi hade 2 minuter till avgång och det var absolut tomt med bilar. Vi körde på fäljan och när vi drog i parkeringsbromsen, stängde man bogvisir och alla dörrar. Överfarten blev lugn, hade medvind och det gungade ingenting. Jag har aldrig åkt färjorna så extremt tomma på folk, nångång. Vi stannade på stellplatsen i Heiligehafen strax efter kl 20. Då käkade vi kvällsmat, tog en promenad på byn och sen sov vi. Hade ingen värme på i bilen – det var skönt ändå trots det regniga och blåsiga vädret

6 juni 2009
Blev lite sovmorgon idag. Vaknade och lyssnade på ett härligt fågelkvitter. Sedan stannade vi och handlade på Penny, Aldi och Lidl. Det blev den traditionsenliga inlagda sillen, men grädde äpple och lök. Och naturligtvis lite annat smått och gott som vi inte har hemma. Sedan körde vi A7, förutom i Hamburg, där vi tog en extra sväng eftersom det var stopp vid ett ställe. Vi fick då se lite mer än vanligt av Hamburg, men det gjorde ingenting. Nu ser vi fläder efter vägarna både här och där. Sedan fortsatte vi A7. Stannade bara för lunch och fika. Det rullade på kanonbra och vid 19-tiden tog vi in på stellplatsen i Rotenburg ob der Tauber. Kvällsmaten bestod av den tyska sillen. En promenad inne i stan, på muren och sedan var det läggdax. Det var inte läge att sitta ute nu heller. Men inte heller i natt har vi behövt att ha värmen på trots att det krupit neråt 10 – 12 grader.

7 juni 2009
Idag for vi iväg vid kvart över 8. Autobahnkörnign idag med. Det rullar på så bra utefter dessa vägar, framförallt under helgen då det är väldigt lite långtradare. I princip åkte vi rakt söderut. Vid Österrikiska gränsen köpte vi en Korridorvignette som gäller i 24 timmar och kostar 2 Euro. Vid avfart 23 svängde vi in i Schweiz och fick ett nytt skattemärke att klistra på rutan. Vid lunchtid passerade vi Lichtenstein och huvudstaden Vaduz. Trevlig lite pytteland. Och vet ni – solen har följt oss hela tiden sen i morse. Ju närmare alperna vi kommer desto mera snö får vi se på alptopparna. Och till och med på toppar som inte är så höga. Ju högre upp vi kommer desto sämre väder blir det. Och kallare. Snön kryper allt närmare och det börjar regna. Efter San Bernardino rullar der utför. Det är som en enda jätteorm som slingrar sig nedför alperna. Hårnålskurvorna avlöser varandra. Det gäller att motorbromsa. Här och var ser vi rejäla vattenfall som far med kaskader av vatten utmed de branta alpväggarna. Häftigt.
Ju längre ner vi kommer desto varmare blir det igen och strax innan Lugano får vi strålande sol igen. vi är just nu på camping Paradiso, några kilometer söder om Lugano. Campingen är jättefin och ligger precis bredvid sjön. Fräscha servicehus och platser på gräs. Vi har kollat temperaturen i sjön och den ligger på 20 grader. Solen skiner och vinden håller en lätt bris, men allting är helt perfekt.


En reaktion till “5-7 juni

  1. Va trevligt, hittade din blogg av en tillfällighet. Vi har nu fått Caravan tidningen och läst ditt reportage om vår semester. Att vi hade så trevligt visste nästan inte. Ha nu en fortsatt bra resa och va rädd om varandra.Kram Inger o Anders

Kommentarer är stängda.