Marknads-dag

Trädgården har fått en liten städning idag. Det blåser ju ganska ordentligt, så att räfsa gamla löv är ju perfekt – alltihopa hamnar hos grannen. Skojar bara! Inte allt – bara några stycken. Det är så härligt att det torkar upp och för varje dag som går ser jag nya små knoppar tittar upp i rabatterna. Och gräset håller faktiskt på att grönska på vissa ställen.

Lunchen idag blev en langos – det är ju marknad på stan och då är en langos-lunch nästan obligatorisk. En ”Västkust” med gräddfil, rödlök, ost, räkor och kaviar på. Mmm Ganska mycket folk, faktiskt, men det är ju påsklov denna vecka så det finns tid att gå på marknad även en fredagseftermiddag. Och så skiner ju solen, då är det ju härligt att strosa omkring.
Annars såg väl marknaden ut som marknader brukar göra. Diverse ”tingel-tangel”, stumpor, godis, mirakeltrasor, kläder, väskor och smycken och mycket mer. Men det är roligt att gå omkring och titta på folk. Nån är sommarklädd, andra har vantar på. En del har vinterkängor och nån annan sommarskor. Det finns så många sköna människor, som man inte riktigt ser på en gång. Utanpåskriften visar en sak, men innuti kan det vara helt annat. Precis som en bok. Pärmarna visar en sak och innehållet kan vara nåt helt annat. Det är lite spännande.