Italienlängtan

Men tänk så fort tiden går – redan helg! Nu rinner tiden iväg och det kännas inte som om jag hinner med, riktigt. Å andra sidan kommer dagen då vi ställer på husbilen närmare och närmare. Det så bli så härligt att få rulla ut på vägarna igen. Snön smälter i rasande fart och våren kommer också närmare för varje dag. Härligt.

Min italienlängtan blev otroligt stor igårkväll. Jag och käre maken var på en italiensk restaurang här i stan. Italiensk musik strömmade ut restaurangens högtalare. Vi blev visade till vårt bord av Mauro, från Turin. Eftersom det inte var så mycket folk på restaurangen fick vi möjlighet att tala om italien och framför allt Chinque Terre samt Saturnia som vi planerat att besöka under sommaren. Vi fick många bra tips och jag fick möjlighet att öva på några italienska fraser. Vi blev också presenterade för en Signore från Genua. Vi pladdrade på en blandning av svenska, engelska och italienska.

Vi blev sittande länge med fantastisk god mat och en underbar dessert (Cantucci con vin santo) samt mycket trevligt sällskap. Det var en underbar avslutning på en för övrigt ganska tråkig arbetsvecka!


2 reaktioner på ”Italienlängtan

  1. Hej Anette!Roligt att läsa dina bloggar.Nästa gång ni kommer till Gävle kan vi gå på Trattoria Cinque och äta Italienskt.//Tommy

Kommentarer inaktiverade.