Utflykt upp i bergen

Igår blev vi upphämtade av våra goda vänner Gunnel och Rafael. Vi hade bestämt oss för att åka till ett riktigt spanskt genuint ställe som serverar hemlagad husmanskost. Bord var reserverat och det var tur, för vid 14.30-15-tiden var det fullsatt.

Bästa vägen dit går via Malaga så Rafael körde så klart den. På vägen passerade vi hans barndomshem och han berättade om sina barn/ungdomsår där. Intressant att få lyssna till.

Det var otroligt vackert landskap vi åkte igenom. Höga berg och djupa dalar. Även om det på många håll syns att avocado-och mangoodlingarna är ansatta av torkan var det ändå ganska grönt.

När vi lämnade Colmenar bakom oss hade vi bara en liten bit kvar. Venta El Pinar ligger på gränsen till Parque Natural Montes de Málaga. Högt. Och med en otrolig utsikt. Och ingenting annat omkring. Utefter vägen såg vi till och med en snöklädd topp i Sierra Nevada. Tyvärr satt jag på fel sida i baksätet för att det skulle bli nån bild. Förresten var det nog för långt håll ändå.

Väl framme fick vi vårt bord. Göran och jag valde rätten Migas Completo att dela på. Rätten är väl som våran pyttipanna. Uppstekta brödsmulor tillsammans med en stor köttbit, chorizo, grillad paprika, morcilla (blodkorv) och ett stekt ägg. Det var verkligen ett bra beslut att dela, för vi orkade ändå inte äta upp. Men tänk att gamla rester kan vara så gott. Vi pratade och njöt en stund men kände sedan, vi kan få plats i magen med en espresso och dela på en chokladmousse-tårta också. Så den slank ner utan svårighet.

Vi är tacksamma för våra vänner och att de dessutom lovat att vi får följa med dit flera gånger!

8 reaktioner på ”Utflykt upp i bergen

  1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

    Så skoj att få följa med till en riktigt genuin spansk restaurang. Vi förstår att det blev ett rejält skrovmål, oj vad mycket mat.

Kommentarer är stängda.